Το επόμενο τρίμηνο θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ δήλωσε από τη Σάμο ο υπουργός μετανάστευσης

Ταξίδι-αστραπή στην Σάμο πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Το επόμενο τρίμηνο θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ δήλωσε από τη Σάμο ο υπουργός μετανάστευσης

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το ρεπορτάζ, ο υπουργός έφτασε στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί το εργοτάξιο να μιλήσει με τους εργολάβους και να δει την πρόοδο των εργασιών του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού.

Ο υπουργός αποφεύγοντας διακριτικά τα μέσα ενημέρωσης πήγε στο εργοτάξιο για να δει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών και να ζητήσει να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της Δομής φιλοξενίας  μεταναστών.

Γνωρίζοντας ότι οι τοπικές αρχές ζητούν επίμονα το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι ημερομηνίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο δεν έχουν τηρηθεί μέχρι σήμερα (είχε δηλώσει εντός της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ότι αποτελεί προσωπικό του στοίχημα το κλείσιμο του ΚΥΤ Σάμου ως τα τέλη του 2020), ο κ. Μηταρακάκης πραγματοποίησε το σημερινό ταξίδι, ώστε να δει την πρόοδο των εργασιών πριν να δηλώσει νέο χρονοδιάγραμμα, το οποίο σύμφωνα με δήλωση του στο προσωπικό του προφίλ θα είναι το επόμενο τρίμηνο.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δε ζήτησε σε αυτή την άτυπη επίσκεψη να δει τις τοπικές αρχές πάρα μόνο όπως ο ίδιος δήλωσε μίλησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, που βρίσκονταν στην Ικαρία λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Τέλος να σημειωθεί ότι  στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για το κλείσιμο της παλιάς δομής στο Βαθύ με την συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΕΡΤ

Loading

2 thoughts on “Το επόμενο τρίμηνο θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ δήλωσε από τη Σάμο ο υπουργός μετανάστευσης

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading