Σταχυολογώντας την πραγματικότητα

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

 («Ρε, πού πάμε»)

Σταχυολογώντας την πραγματικότητα

Η κωμική ατάκα του αείμνηστου πρωταγωνιστή της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου Βασίλη Αυλωνίτη στις μέρες μας παίρνει μακάβριες διαστάσεις.

*Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες:  Μέσα και έξω από τα κράτη και ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιαιτερότητές τους οι κοινωνικές , πολιτικές και ιδεολογικές ισορροπίες έχουν καταρρεύσει.

Ζούμε μια εποχή μεταβατική. Μια εποχή ριζικών αλλαγών. Οι περισσότεροι ομιλούν για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση εννοώντας φυσικά το πέρασμα στην εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης.

Οι δομές του παραγωγικού ιστού των πιο ανεπτυγμένων χωρών φαίνεται να αλλάζουν χωρίς ακόμη να είναι σαφές τί θα μπει στην θέση τους. Αναπόφευκτα η κατάσταση αυτή θέτει με νέους όρους αυτό που ως τώρα λέγαμε «διεθνή καταμερισμό της εργασίας». Με νέους όρους φαίνεται να εισάγονται στην διεθνή πολιτική σκακιέρα και τα ζητήματα των γεωοικονομικών , γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σφαιρών επιρροής όπως και τα ζητήματα των περιφερειακών , πολιτικών και οικονομικών ολοκληρώσεων. Το θέμα αυτό σε ό,τι αφορά ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να κάνει πλέον εμφανώς και με υπαρξιακού χαρακτήρα ζητήματα. «Θάρθει εποχή που πολύ γρήγορα που δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ούτε ο πιό προοδευτικός νούς» είχε πει ο αείμνηστος Νικήτας Κρουστσώφ στο 22ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και φαίνεται πως είχε δίκιο.

Κανείς δεν ξέρει , μέχρι να δουν το φώς της δημοσιότητας αυτές οι γραμμές από τις φιλόξενες στήλες του Αθέρα τί μπορεί να έχει συμβεί μέσα κι έξω από την χώρα μας.

*Η  Δημοκρατία , το Πολίτευμα του μέτρου:  Και για να είμαστε σαφείς, μιλάμε για την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, διότι, απ΄ όσο φαίνεται, θα αργήσουμε πολύ ακόμη να βιώσουμε μορφές άμεσης Δημοκρατίας.

Η διασάλευση  του μέτρου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Επιχειρησιακά για τους εχθρούς της Δημοκρατίας η διασάλευση του μέτρου είναι πανεύκολος στρατηγικός στόχος. Φτάνουν μερικά χρήματα και κάποιος Μητσοτάκης, διάφοροι Φουρθιώτηδες και μερικοί εξωνημένοι Γκαιμπελίσκοι και των δύο φύλων με μοναδικό προσόν το να μην ορρωδούν προ ουδενός. Έτσι μετατρέπουν την διασάλευση του μέτρου σε κανονικότητα, τους αγράμματους σε αρίστους, τους πατριδοκάπηλους σε πατριώτες , τους  κλέφτες σε νοικοκυραίους και ανεβάζουν στην επιφάνεια τον κοινωνικό βούρκο της Δεξιάς κι όλα τα λούμπεν στοιχεία της Άκρας Δεξιάς.

Αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας επί Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο σε συνθήκες ομαλού πολιτικού βίου. Το Κόμμα (ΝΔ) που ίδρυσε μετά την Μεταπολίτευση ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής για να εκπροσωπήσει πολιτικά τον κόσμο της συντήρησης και τίμησε ο ίδιος όπως και οι Γιώργος Ράλλης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ευγενία Τσουδερού , η κ.Μπενάκη  κ.α. με την αστική ευγένεια που αρμόζει σε ένα τέτοιο Κόμμα έχει παραδοθεί στην διαβουκόληση από τις  ορντινάντσες  της νεοφιλελεύθερης , κρατικοδίαιτης νομενκλατούρας.  Άνθρωποι του σκοινιού και του παλουκιού που λυμαίνονται τον τόπο. Αυτό το συνονθύλευμα του Λεβιάθαν Μητσοτάκη ΑΕ πρέπει να φύγει. Τώρα, χθες !  Ήδη το δημόσιο έλλειμμα που παρέλαβε στο 180 % του ΑΕΠ το έχει ανεβάσει με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες  (στα μουγκά) στο 220 –  232 %. Ενώ έχει διαλύσει, κυριολεκτικά, τα πάντα: ΔΕΗ, ΟΤΕ, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Εργασιακές σχέσεις κλπ κλπ .  Ενώ είναι καθ΄ οδόν νέα μνημόνια ασύλληπτης σκληρότητας.

*Υπόθεση Novartis στο Αρχείο:  Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εν τω μεταξύ το 2020 η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 347 εκ. δολάρια ως μέρος διακανονισμού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α αναγνωρίζοντας έτσι ότι έκανε πληρωμές παράνομες σε Έλληνες  παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και αξιωματούχους.

Η δημοσιογραφική έρευνα έβαλε το δάχτυλο στον τύπο των ήλων. Παρ΄ όλα αυτά και επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται η έρευνα της Πολιτείας δεν έφτασε, ως  ώφειλε , ως το κόκκαλο. Με αποτέλεσμα η Μητσοτάκης   ΑΕ  να ισχυρίζεται  ότι δεν υπήρξε καν σκάνδαλο Novartis. Κλείνουμε το σχόλιο αυτό με κλαυσίγελω.  Γιατί Κύριε Μητσοτάκη , αφού δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis  δεν κάνετε μία αγωγή που να απαιτεί ηθική ικανοποίηση για τα πολιτικά στελέχη του Κόμματός σας και εκείνων του ΠΑΣΟΚ που «κατηγορήθηκαν δολίως και άνευ λόγου» από το Αμερικανικό Κράτος;

*Ο Μητσοτάκης Πινόκιο:  Στην  δευτερολογία του στην Βουλή, με θέμα την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και με το σύνολο της Αντιπολίτευσης απέναντί του ούτε λίγο ούτε πολύ προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τον Φουρθιώτη και ξεπερνώντας τον εαυτό του μίλησε για σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Φουρθιώτη….θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου… Φυσικά τον τσιτσίδωσε ο Τσίπρας ρωτώντας τον ευθέως από πού τον κρατάει ο Φουρθιώτης. Και εκείνος δεν απάντησε. Μητσοτάκης είναι αυτός. Ο άνθρωπος που έχει μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο στην Μύκονο. Που χρωστάει, σαν Κόμμα και από δικά του θαλασσοδάνεια, στο ελληνικό Κράτος γύρω στο μισό δις και κάνει το κορόιδο. Αυτός  που είχε όμως να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. (Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γάλλου ευπατρίδη. Ο άνθρωπος που σκορπίζει εκατομμύρια σε ημέτερους. Ο άνθρωπος που  …λίγο νερό βρε παιδιά, κόλλησε η γλώσσα μου….

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.