Εθελοντική αιμοδοσία στα Λουτρά της Λέσβου

Εθελοντική αιμοδοσία στα Λουτρά Λέσβου διοργανώνει την Τετάρτη 23 Φεβρουάριου, από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ στην αίθουσα πολιτισμού του χωριού, η ομάδα πρωτοβουλίας για την εθελοντική αιμοδοσία και την προληπτική ιατρική.

Εθελοντική αιμοδοσία στα Λουτρά της Λέσβου

Η ομάδα πρωτοβουλίας υπενθυμίζει τα οφέλη της συμμετοχής σε ομάδες εθελοντών αιμοδοτών για τη δυνατότητα διαχείρισης των μονάδων αίματος που δωρίζουν. «Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε Ομάδα Εθελοντών, μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα» σημειώνει η ομάδα πρωτοβουλίας Λουτρών.

Επιπλέον όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη. Ακόμα οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading