Παρέμβαση του Γιάννη Μπουρνού στην 67η Ολομέλεια της COSAC

Στην 67η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), που διεξήχθη στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι, συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γ. Μπουρνούς έκανε παρέμβαση στην ολομέλεια της COSAC, στη συζήτηση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, στην οποία επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνικής Βουλής.

Στην παρέμβασή του, τόνισε εισαγωγικά ότι «η επιτυχία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το αν θα ληφθούν υπόψιν οι συστάσεις των Ευρωπαίων πολιτών για μια πιο κοινωνική, δημοκρατική, αξιοκρατική και φεντεραλιστική Ένωση».

«Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, δεν υπάρχει γυρισμός. Η θέληση των ευρωπαϊκών λαών δεν μπορεί να αγνοηθεί». Κάτι τέτοιο «θα ήταν αυτοκτονικό, καθώς έχουμε εισέλθει σε μια μακρά περίοδο αστάθειας και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε έκκληση για «μια πιο ενωμένη και πιο δημοκρατική Ευρώπη, που θα υπερασπίζεται πάντα την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ήπειρό μας και τον κόσμο, χωρίς να υποκύπτει σε οποιαδήποτε επιθετικότητα και σε απόπειρες χειραγώγησης από εξωτερικές δυνάμεις».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading