Επανακτηματογράφηση της Νότιας Χίου ζητά ο Αν. Μιχαηλίδης

Ερώτηση με τη συνυπογραφή 15 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την ανάγκη επανακτηματογράφησης σε κτηματολογικές ενότητες της Χίου.

Επανακτηματογράφηση της Νότιας Χίου ζητά ο Αν. Μιχαηλίδης

«Είναι κοινή διαπίστωση ότι σε πολλές περιοχές, οι οποίες είχαν ενταχθεί στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των κτηματογραφημένων τεμαχίων της κτηματολογικής ενότητας Ιωνίας, που έγινε με την Υπουργική Απόφαση του 2015, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αστοχιών.

«Παράλληλα και σε άλλες περιοχές της νότιας Χίου που αφορούν τις κτηματολογικές ενότητες Ανέμωνα και Μαστιχοχωρίων, εκτός του ότι έμειναν εκτός διαδικασίας επανακτηματογράφησης, έχει παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός (εκατοντάδων αναφορών σφαλμάτων) στην κτηματογράφηση που είχε προηγηθεί», σημειώνεται στην ερώτηση.

Οι περιοχές αυτές είχαν τεθεί εκτός επανακτηματογράφησης, λόγω εφαρμογής των υψηλών τιμών των κριτηρίων που ισχύουν. Ταυτόχρονα η δυνατότητα διόρθωσης μέσω της δικαστικής προσφυγής είναι χρονοβόρα και ιδιαίτερα δαπανηρή για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, επισημαίνεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρωτούν έτσι τον Υπουργό, “αν προτίθεται να προβεί σε μια σημαντική γενική μείωση των ελάχιστων ποσοστών που αναφέρονται στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ή στη θέσπιση ειδικών, μειωμένων ελάχιστων προϋποθέσεων για τις νησιωτικές περιοχές”.

ΕΡΤ

 2 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock