Ξεκινά η επισκευή του σεισμόπληκτου σχολείου Πολιχνίτου στη Λέσβο

Ξεκινά η επισκευή του σεισμόπληκτου σχολείου Πολιχνίτου στη Λέσβο

Tεσσεράμισι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο που είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο χωριό Βρίσα αλλά και σε πολλά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου, οριστική είναι η διευθέτηση του έργου επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, που υπέστη δομικές ζημιές από το σεισμό ενώ τα προβλήματα επιδεινώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στα συναρμόδια Υπουργεία , μόλις χθες(17/03/22) υπεγράφη η σύμβαση του έργου από την ΚΤΥΠ Α.Ε. και το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.066.000 ευρώ, είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το καλοκαίρι του 2021 και άμεσα πλέον θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής, για να επιστρέψουν οι μαθητές του Πολιχνίτου στα θρανία τους.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε «όλες οι υποθέσεις που ακολούθησαν το σεισμό, ήταν δύσκολες και περίπλοκες. Δεν αφήσαμε όμως τίποτα στην τύχη του και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή, θέσαμε σε προτεραιότητα τη διευθέτησή τους, όπως και εκείνων της Βρίσας. Η σημερινή εξέλιξη, είναι δικαίωση της επιμονής μας αλλά και της υπομονής εκείνων που μας εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να ετοιμαζόμαστε να δούμε ξανά το σχολείο του Πολιχνίτου να λειτουργεί.».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading