Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση στη Μύρινα

Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και κατοίκων της Λήμνου πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μύρινας η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που διοργάνωσαν τα σωματεία του νησιού.

Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση στη Μύρινα

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Γιάννης Πλάντζος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λήμνου, η Άννα Ταμβάκη , μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, ο Θανάσης Γεωργαντής, μέλος της επιτροπής αγώνα του υπό σύσταση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λήμνου και ο Γιάννης Χατζηχαραλάμπους, μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στην καταστροφική για το νησί επένδυση υπεράκτιου αιολικού πάρκου, από επιχειρηματικό όμιλο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Απόστολος Αγαλιανός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου, όπου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε και την αλληλεγγύη των σωματείων του νησιού “στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO, που, κόντρα στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία και αδιαλλαξία, συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, τη εφαρμογή των προσαυξήσεων για νυχτερινή εργασία και αργίες, την εφαρμογή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων επιτέλους στο λιμάνι, καθώς και τη προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των ζωών τους.”

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης που επισυνάπτουμε, διάβασε η Βασιλική Νιαουνάκη, γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Η Δέσποινα Καμπουροπούλου, γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, απήγγειλε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, «Eιρήνη».

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα μέσα από την αγορά της Μύρινας, που κατέληξε στο μνημείο των πεσόντων, όπου κατατέθηκαν στεφάνια, ενώ οι συμμετέχοντες τραγούδησαν το «Επέσατε θύματα».

Στο τέλος της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των σωματείων θυροκόλλησαν στο δημαρχείο το ψήφισμα της συγκέντρωσης, προβάλλοντας και πάλι το δίκαιο αίτημα για μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες του νησιού.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.