Πανεπιστήμιο και τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της περιοδείας του Γιάννη Μπουρνού στη Λήμνο

Τριήμερη περιοδεία στη Λήμνο πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Πανεπιστήμιο και τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της περιοδείας του Γιάννη Μπουρνού στη Λήμνο

Ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Κωνσταντίνο Γκατζιώνη.

Οι φοιτητές εξέφρασαν την αγωνία τους για την μη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος, γεγονός που ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε να ξαναφέρει στη Βουλή, όπως είχε πράξει και παλιότερα. Συζητήθηκε ακόμη το υψηλό κόστος μεταφορών από/προς το νησί, καθώς και τα επιπλέον προβλήματα που προκαλεί η διακοπή της σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Λήμνου-Λέσβου κατά τους θερινούς μήνες.

Αιτούμενο για το πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου παραμένει και η αναβάθμιση της συνεργασίας του τμήματος με την τοπική κοινωνία και της στήριξής του από τις τοπικές αρχές.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε ακόμη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Αδαμάντιο Φαρμάκη, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, κ. Στέλιο Μάντζαρη, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην αδήλωτη εργασία, καθώς και στην απουσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από το νησί, που αφήνει περιθώριο για καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σ. Μάντζαρης, ενημέρωσε το Γ.Μπουρνού για τα δεδομένα και τις προσδοκίες των επαγγελματιών του τουρισμού για τη φετινή σεζόν.

Ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε, τέλος, με τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής την τρέχουσα περίοδο, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Προστασίας Περιβαλλοντικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, «Ανεμόεσσα», κ. Θανάση Λαγόπουλο, ο οποίος παρουσίασε στον Βουλευτή τις διάφορες πτυχές δράσης του ομίλου, με έμφαση στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και την προστασία του περιβάλλοντος της Λήμνου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενημερώνοντάς τους για τις εκλογές της 15ης Μαϊου για Κεντρική Επιτροπή και Πρόεδρο του κόμματος και καλώντας σε μαζική συμμετοχή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων της Λήμνου, για να σταλεί ηχηρό το μήνυμα της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading