Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο

Είναι απίστευτο πως μια αναγγελλία επίσκεψη μπορεί να προκαλέσει πανικό στο κυβερνών κόμμα. Θα πούμε περισσότερα στη συνέχεια.

Αφίσα από την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στη Μυτιλήνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί λοιπόν την Λέσβο. Είναι η πρώτη του επίσκεψη σε νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου που ανήκουμε. Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί και το νησί ως πρωθυπουργός το 2016, όπου υποδέχτηκε τον Ποντίφικα μαζί με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Σε μια ιστορική συνάντηση, όπου ο Πάπας είχε εκφράσει τον θαυμασμό του στον τότε πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στις 2 Ιουνίου, όπου θα επισκεφθεί την αγορά της Μυτιλήνης και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών Λέσβου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Αποσταγμάτων(ΕΒΑ). Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 19:30 θα μιλήσει σε σχετική εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς. Στο πρόγραμμα του προέδρου δεν αναφέρεται κάποια επίσκεψη σε HOT SPOT του νησιού. Ενδεχομένως και αυτός να είναι ο λόγος που το κυβερνών κόμμα έβγαλε ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία, να διαπιστώσει ο ίδιος τη διαφορά ανάμεσα στη δική του καταστροφική διακυβέρνηση και στην τριετία ανάκαμψης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του συνιστούμε να επισκεφτεί το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών του Καρά Τεπέ. Αμέσως μετά, μπορεί να περάσει μια βόλτα από τη Μόρια, εκεί που επί των ημερών του βρισκόταν, ο καταυλισμός της ντροπής με χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Αν η παραπάνω σύγκριση δεν του αρκεί, μπορεί να συνομιλήσει με τους πολίτες. Θα του εξηγήσουν πώς μειώθηκαν οι ροές, πώς αποσυμφορήθηκαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ μπορεί να ζητήσει και από το Λιμενικό να του εξηγήσει ότι η θάλασσα έχει σύνορα τα οποία φυλάσσονται.

Επίσης θα πληροφορηθεί ότι δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για το φράγμα Τσικνιά ενώ αν επισκεφτεί το Σίγρι, θα δει πώς υλοποιείται άλλο ένα έργο που επί ημερών του είχε παγώσει.

Εντωμεταξύ η ανακοίνωση αναφέρεται σε διήμερη επίσκεψη, ενώ είναι μονοήμερη. Κατά τη γνώμη μας πάντα η ΝΔ βιάστηκε, αφού την ανακοίνωση την έβγαλε στις 31 Μαΐου, ενώ το πρόγραμμα της επίσκεψης ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου.

Για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και σχετική ανακοίνωση από τον βουλευτή Λέσβου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού, όπου αναφέρει ότι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Αιγαίου (περισσότερα εδώ), ο Βουλευτής σχολίασε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, όπου σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά το εκπληκτικό αποτέλεσμα της 15ης Μαΐου, όπου στους 172 χιλιάδες που συνέρρευσαν στις κάλπες περιλαμβάνονταν και 1200 από τη Λέσβο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επισκεφτεί την πόλη της Μυτιλήνης, σημειώνει, και να περιοδεύσει στην αγορά της πόλης, με σκοπό να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες που καίγονται από την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και σε κάθε αγαθό και να τους ρωτήσει για τους τζίρους τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ο Γ. Μπουρνούς, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Πέμπτης στην Πλατεία Σαπφούς θα απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όλο τον δημοκρατικό, αριστερό και προοδευτικό κόσμο του νησιού, σε ακόμα περισσότερο κόσμο από εκείνους που ψήφισαν στις 15 Μαΐου.

Ο Γιάννης Μπουρνούς απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και στις αιτιάσεις της για το Μεταναστευτικό, όπου υπενθύμισε το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, ιδίως του προϋπολογισμού των 87,5 εκατομμυρίων για την υπερδομή στη Βάστρια κόντρα στη βούληση των κατοίκων. Στηλίτευσε επίσης την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που έχει βυθίσει το Βόρειο Αιγαίο στην ανεργία και την εκτός ελέγχου ακρίβεια, που δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους καταστηματάρχες που βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, που έχει εγκαταλείψει αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

Οι αναφορές λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας για την τριετία Μητσοτάκη που έφερε ανάκαμψη, καταδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, το επιτελείο του και τα τοπικά στελέχη του, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Έχουν πιστέψει το αφήγημα που κατασκευάζουν τα δικά τους μέσα ενημέρωσης και «παινεύονται σαν παγώνια», αλλά θα εισπράξουν την απάντησή τους όποτε επιλέξουν να πάνε στις κάλπες.
Σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά, ο Γ. Μπουρνούς τόνισε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως απαράδεκτες στο βαθμό που θίγουν τον θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως και οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου για την κυριαρχία των νησιών. Θα βρουν μπροστά τους «ατσάλινο τείχος από κάθε δημοκράτη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτουν όμως μια ανεύθυνη εξωτερική πολιτική από την κυβέρνηση, που διαρκώς τρώει χαστούκια. Ενώ συναινεί σε κάθε αίτημα των ΗΠΑ και δηλώνει περήφανα προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, εισπράττει αποστάσεις και παραινέσεις «να τα βρει» με την Τουρκία, αντί για στήριξη και προστασία απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και τις προκλήσεις. Η χώρα χρειάζεται, υπογράμμισε ο Γ. Μπουρνούς, μια άλλη εξωτερική πολιτική με φιλόδοξες διεθνείς πρωτοβουλίες που θα στριμώχνουν τον κ. Ερντογάν. Πρόκειται για άλλο ένα λόγο που επιτάσσει την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακούστε την συνέντευξη του Βουλευτή Λέσβου

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading