Κυρ. Μητσοτάκης:Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο

Κυρ. Μητσοτάκης:Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο

«Ο στόχος μας παραμένει ένας: Μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα να καταστεί πόλος σταθερότητας και προόδου. Ενώ οι νέοι της, μακριά από τις σκιές που τους περιβάλλουν, να κατακτήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους». Είμαστε «έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς της παράταξής μας με τη νέα γενιά, ανιχνεύοντας τα ζητούμενα της εποχής», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030».

Κάλεσε τη νέα ΟΝΝΕΔ «να γίνει το πιο ανήσυχο κομμάτι της παράταξης, με καινοτόμες δράσεις να διαμορφώσει ένα δημιουργικό ακτιβισμό αντί του καταστροφικού αρνητισμού των αντιπάλων μας και μέσω αυτού να απλωθεί η νέα γενιά σε ολόκληρη τη χώρα».

Επεσήμανε ότι η χώρα βίωσε επάλληλες και αλλεπάλληλες προκλήσεις αλλά παρά τις διαδοχικές τρικυμίες, η πατρίδα μας δεν ξέφυγε από την πορεία της. «Κερδίσαμε τα στοιχήματα της συγκυρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι ειδικά για τη νεολαία έγιναν και γίνονται πολλά και αξίζει να μην τα ξεχνάμε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που απευθύνονται στους νέους.

Υπογράμμισε πως για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει μια τολμηρή εθνική στρατηγική ισότητας, πως δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω αλλά και πως «είναι πολύ σημαντικό όλες αυτές οι παρεμβάσεις να μην χαθούν μέσα σε ένα επικοινωνιακό περιβάλλον, όπου τα fake news, οι φήμες και τα συνθήματα σκεπάζουν συχνά την αλήθεια. Και σε αυτό πρωταγωνιστεί η προπαγάνδα των λαϊκιστών». Ζήτησε να είναι συνεχής η επαγρύπνηση ώστε οι συκοφάντες να αποκαλύπτονται αμέσως και προανήγγειλε πολιτικές που θα ανακοινωθούν σύντομα προς ενίσχυση των νέων σε όλα τα επίπεδα, και θα υλοποιηθούν όπως είπε στη δεύτερη τετραετία της ΝΔ. Για τον τομέα της εκπαίδευσης ανέφερε ότι «το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες και να τοποθετηθούν όλοι. Εμείς ξέρουμε από ποια μεριά είμαστε».

Τόνισε πως προϋπόθεση της προόδου για τη συνέχιση του σημαντικού κυβερνητικού έργου είναι η πολιτική ασφάλεια και πως ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος, αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει συνέχεια, συνοχή και συνέπεια.

Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές πως «δεν χωρούν ίσες αποστάσεις απέναντι στον εισβολέα και στον αμυνόμενο. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την Ελευθερία και με τη Δημοκρατία, με την Ευρώπη και με την Ελλάδα».

Αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη με αφορμή το ταξίδι του στην Κω, την Ψέριμο και την Αστυπάλαια και τόνισε πως μέσα από αυτή την επίσκεψη αναδύονται τρεις προτεραιότητες: «Πράσινες επενδύσεις για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Υγεία και κοινωνική φροντίδα και ισχυρή άμυνα και προστασία των ακριτικών νήσων μας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Και σε αυτή την πολιτική σας θέλω δίπλα μου».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις από την Τουρκία επεσήμανε πως «οι γείτονες να τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Όμως κάθε ρητορικό, επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα κι ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο», είπε στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Τόνισε επίσης πως «Σήμερα, το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερές συμμαχίες. Και τις έχουμε. Ισχυρή άμυνα. Και την χτίζουμε. Και, βέβαια, ικανότητα να προβάλλουμε παντού, όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας τα οποία συμβαδίζουν πάντα με το Διεθνές Δίκαιο. Γι’ αυτό και κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις αλλά πάντα ανοιχτές στις συζητήσεις. Γιατί το νόμιμο επιχείρημα είναι και αυτό σήμερα ένα μεγάλο όπλο».

Πρόσθεσε: «Το Συνέδριό μας, λοιπόν, γίνεται αφετηρία για την τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας» και ζήτησε από τους νέους να κάνουν το δικό τους μέλλον, τη δική μας ελπίδα «Για να αποδείξουμε ότι εμείς μπορούμε και εσείς είστε έτοιμοι να παραλάβετε τη σκυτάλη μιας νέας Ελλάδας που θα την ταξιδέψει στις επόμενες δεκαετίες του 21ου αιώνα. Θα είναι η Ελλάδα που αξίζουμε και μας αξίζει. Μια χώρα ασφαλής και περήφανη, με πολίτες που θα ευημερούν και θα προκόβουν. Ξεκινάμε, λοιπόν, προχωράμε μπροστά, στοχεύουμε ψηλά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε όσα είπε ο πρωθυπουργός στο παρακάτω βίντεο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading