Χειροπέδες σε διακινητή πορνογραφίας ανηλίκων

Συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διανομής παράνομου πορνογραφικού υλικού ένας κάτοικος περιοχής της βόρειας Ελλάδας, μετά από έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Χειροπέδες σε διακινητή πορνογραφίας ανηλίκων

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η σύλληψη έγινε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου, σε περιοχή που δεν προσδιορίζεται επακριβώς.

Αρχικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε μέσω της Europol στοιχεία που είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο Darknet από τις αντίστοιχες γαλλικές Αρχές στο τέλος του 2021. Συγκεκριμένα, είχαν εντοπιστεί στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε Προκαταρκτική Εξέταση. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Ταυτοποιήθηκε το εν λόγω άτομο και εξακριβώθηκε ότι ο τόπος κατοικίας του ήταν σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος προχώρησαν σε έρευνα στην οικία του ατόμου, από τα ευρήματα της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση:

  • 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes
  • 2,5 εκατ. εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, όγκου 3,5 Τerrabytes

Ακολούθησε η σύλληψη του ατόμου, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αφού αρχικά οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR 
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading