Βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία

Μετά από μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ αποχής, οι κάλπες του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία έκλεισαν με τον Ζαν Λικ Μελανσόν να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα exit polls.

Βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Le Figaro, ο αριστερός συνασπισμός του Ζαν Λικ Μελανσόν παρουσιάζει ποσοστό 26,1% έναντι του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που συγκεντρώνει το 25,6%.

Σύμφωνα επίσης με τα πρώτα exit poll, ποσοστό 19,2% αποσπά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 11,3% και τα υπόλοιπα κόμματα ποσοστό κάτω του 5%.

Σε ό,τι αφορά τις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν έρχεται σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες πρώτη, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Ωστόσο, η διαδικασία χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων από το ρεκόρ αποχής που σημειώθηκε, που σύμφωνα με το Ifop-Fiducial άγγιξε το ποσοστό του 51,5% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ του 2017 (51,3%).

Μελανσόν: “Η νέα Λαϊκή Ένωση θα είναι παρούσα σε περισσότερες από 500 εκλογικές περιφέρειες στον δεύτερο γύρο”

“Σας απευθύνομαι με όλη τη συγκίνηση που μπορείτε να φανταστείτε ενόψει των αποτελεσμάτων που έχουν ανακοινωθεί. Στο τέλος αυτού του πρώτου γύρου, η νέα Λαϊκή Ένωση έρχεται πρώτη, θα είναι παρούσα σε περισσότερες από 500 εκλογικές περιφέρειες στον δεύτερο γύρο. Οι προβολές πολιορκίας αυτή τη στιγμή δεν έχουν σχεδόν κανένα νόημα παρά μόνο να διατηρήσουν μια ψευδαίσθηση”, ανέφερε ο Ζαν Λικ Μελανσόν μετά τα πρώτα exit poll που εμφανίζουν το κόμμα του να έρχεται πρώτο στον πρώτο γύρο των σημερινών βουλευτικών εκλογών.

“Το προεδρικό κόμμα στο τέλος του πρώτου γύρου ηττήθηκε. Για πρώτη φορά στην Πέμπτη Δημοκρατία, ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που ακολουθούν”, συνεχίζει ο αρχηγός των Nupes. “Καλώ τον λαό μας ενόψει αυτού του αποτελέσματος και της εξαιρετικής ευκαιρίας που δίνει για την προσωπική μας ζωή και το πεπρωμένο της κοινής πατρίδας. Καλώ τον κόσμο να ψηφίσει την επόμενη Κυριακή. Ξεκινήστε με τα ψηφοδέλτιά σας να ανοίξετε διάπλατα την πόρτα του μέλλοντος για το οποίο έχουν κινητοποιηθεί τόσες γενιές πριν από τη δική μας”, κατέληξε.

News24/7

 3 total views,  1 views today

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock