Η Ρωσία στέλνει χιλιάδες εφέδρους στο Σεβεροντονιέτσκ της Ουκρανίας

Οι ρωσικές επιθέσεις κλιμακώνονται στα πεδία της μάχης στην Ουκρανία. Η βιομηχανική περιοχή του Σεβεροντονιέτσκ, κύριος στόχος της Μόσχας για να αποκτήσει τον έλεγχο της περιφέρειας του Λουγκάνσκ, δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς από πυραύλους και πυροβολικό.

Η Ρωσία στέλνει χιλιάδες εφέδρους στο Σεβεροντονιέτσκ της Ουκρανίας

Οι γέφυρες και το χημικό εργοστάσιο Αζότ, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι, πλήττονται συνεχώς. Η Ρωσία στέλνει μεγάλο αριθμό εφέδρων στην περιοχή, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Σέρχι Γκαϊντάι.

Στη δυτική όχθη του ποταμού, στη γειτονική Λισιτσάνσκ, θρήνος για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Κατοικημένες περιοχές βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

Από τα χαρακώματα της Λισιτσάνσκ οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται.

«Αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Ο εχθρός χτυπά μη στρατιωτικούς, πολιτικούς στόχους. Γι’ αυτόν τον λόγο, υπάρχουν περισσότερα θύματα μεταξύ των αμάχων» αφηγείται Ουκρανός στρατιώτης.

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν και εργοστάσιο παραγωγής αερίου στην περιφέρεια Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία. Και βορείως του Χαρκόβου η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να προωθηθούν πιο κοντά στην πόλη για να πάρουν θέσεις βολής ξανά.

Για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή ο Ουκρανός Πρόεδρος επισκέπτεται το Μικολάιβ και στη συνέχεια την Οδησσό, στο νότιο μέτωπο. Και επιστρέφοντας στο Κίεβο, μέσα από το τρένο, ο Ζελένσκι δίνει μία υπόσχεση. «Δεν θα παραδώσουμε το Νότο σε κανέναν. Θα ανακαταλάβουμε τα πάντα και η θάλασσα θα είναι ουκρανική και ασφαλής».

Ενώ μαίνονται οι σφοδρές μάχες στα μέτωπα του πολέμου, ο Νταβίντ Αραχάμια, επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών σε συνέντευξη στη Φωνή της Αμερικής εκτιμά πως θα ξαναρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με Ρωσία περί τα τέλη του Αυγούστου. Προβλέπει ότι η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση τότε, αφού θα έχουν διεξαχθεί αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων».

Σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη στις 29 και 30 Ιουνίου αναμένεται να συμφωνηθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ώστε να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα προελάσουν προς το Χάρκοβο, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο

Η κατάσταση βόρεια του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν πιο κοντά για να βομβαρδίσουν ξανά την πόλη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει το Χάρκοβο πόλη στην πρώτη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο Βαντίμ Ντενισένκο, ο οποίος είναι σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, στο ουκρανικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ένας νεκρός στην αποθήκη καυσίμων στο Νοβομοσκόφσκ που καταστράφηκε από ρωσικό πλήγμα

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν στην έκρηξη που προκλήθηκε σε αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, η οποία είχε νωρίτερα πληγεί από τρεις ρωσικούς πυραύλους, αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης.

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική επιδρομή, είχε δηλώσει χθες ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να αγωνίζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από το πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων περίπου 14 ώρες έπειτα από αυτό, σημείωσε ο Ρεζνιτσένκο σήμερα το πρωί.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ντνίπρο, που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ.

O Χάρτης του Βρεττανικού υπουργείου Άμυνας

O χάρτης του Βρετανικού υπουργείου άμυνας που δίδεται κάθε μέρα στον λογαριασμό του στο twitter, δείχνει την αύξηση των εδαφών της Ρωσίας, όπου έχει παγιωθεί τόσο στο νότιο τμήμα της χώρας όσο και στο Ανατολικό. Η Ουκρανία βέβαια δέχεται πλήγματα καθημερινά σε όλο το έδαφός της. Βασικές πόλεις τόσο στο ανατολικό όσο και στο Δυτικό κομμάτι της χώρας δέχονται πλήγματα. Σε έναν πόλεμο που ολοένα πληθαίνουν οι αναλύσεις πως θα κρατήσει για πολλά χρόνια και βέβαια έχει αλλάξει την ροή της παγκόσμιας ιστορίας αδιαμφισβήτητα και όχι γιατί γίνεται μέσα στην Ευρώπη όπως κάποιοι έγραψαν, έχουν γίνει και άλλοι πόλεμοι στην Ευρώπη και μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αλλά απλά γιατί έγινε από τη Ρωσία μέσα σε Ευρωπαϊκό έδαφος, πρώτη φορά μετά την πτώση του υπαρκτού Σοσιαλισμού.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading