Δήλωση Γ.Μπουρνού για τις πανελλήνιες

Ο βουλευτής και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, μας έστειλε την παρακάτω δήλωση.

Δήλωση Γ.Μπουρνού για τις πανελλήνιες

Μετά από δυο πολύ δύσκολες σχολικές χρονιές, κόντρα σε τόσες αντιξοότητες, οι μαθητές και οι μαθήτριες που ολοκλήρωσαν την πολύχρονη και κοπιαστική σχολική διαδρομή τους, ρίχτηκαν στον αγώνα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγχαίρουμε όσους και όσες αισθάνονται ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι θυσίες τους και τα παιδιά που διακρίθηκαν μεταξύ των επιτυχόντων. Και λέμε σε όσους και όσες απογοητεύτηκαν, ότι δεν τελείωσε τίποτα, ούτε τα όνειρά τους ούτε το μέλλον τους. Η ζωή είναι μπροστά τους.

Πολλές οι χαρούμενες ιστορίες παιδιών που δικαιώθηκαν οι κόποι τους, αλλά μια ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στον Κουρός Νουρ Μοχαμαντί Μπαϊγκί, το προσφυγόπουλο του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης από το Ιράν, που αρίστευσε. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον ίδιο, αλλά και στη γενναία οικογένειά του και στους υπέροχους δασκάλους του. Η ιστορία του είναι ένα παράδειγμα θέλησης για ζωή, για μια νέα αρχή σε ένα τόπο που μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε κατατρεγμένους ανθρώπους. Ο θρίαμβος αυτού του παιδιού είναι και μια νίκη ενάντια στο σκοτάδι και το μίσος, είναι ένα μάθημα για όλους μας, για να μη τα παρατάμε ποτέ στον αγώνα μας να φτιάξουμε μια συμπεριληπτική κοινωνία με αλληλεγγύη.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading