Δ. Κουτσούμπας: Το καλό σενάριο για το λαό γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

Δ. Κουτσούμπας: Το καλό σενάριο για το λαό γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

Το καλό σενάριο για το λαό γράφεται με ΚΚΕ δυνατό για να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους, για να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης και κυρίως να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο για τις δικές μας ανάγκες, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Μενίδι. Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά και στις εκλογές που κοντοζυγώνουν.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους ανταγωνισμούς μεταξύ των ΝΑΤΟικών με τη Ρωσία και την Κίνα σημείωσε ότι «οι ομογενείς από τον Πόντο, που ήρθαν στην περιοχή μετά το 1990-91, για άλλη μια φορά πρόσφυγες των πολεμικών συγκρούσεων και των εμφύλιων πολέμων στην περιοχή του Καυκάσου μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει λαοί, που ζούσαν μαζί για πολλές δεκαετίας ειρηνικά στο πλαίσιο της ΕΣΣΔ, να γίνονται θύματα και “σάκοι του μποξ” αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και αστικές τάξεις». Ανέφερε ακόμα πως «ο λαός του Μενιδίου μπορεί να συγκρίνει τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε μονοπωλιακούς ομίλους μέσα στην πανδημία, με το πενιχρό ποσό των 63.000 ευρώ που η κυβέρνηση της ΝΔ διέθεσε φέτος στο Δήμο Αχαρνών για την αντιπυρική περίοδο, για να δει ποιες είναι οι διαχρονικές προτεραιότητες του αστικού κράτους και όλων των κυβερνήσεων!»

Σημείωσε ότι «τα αστικά κόμματα που εμφανίζονται ως “σωτήρες”. Υπόσχονται εύκολες λύσεις και πάνω από όλα θέλουν το λαό στη γωνία, να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να περιμένει τις εκλογές και μια επόμενη κυβέρνηση, μπας κι είναι λιγότερη κακή από την προηγούμενη» και αναφερόμενος στους αγώνες που αναπτύχθηκαν για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και με δικαιώματα τόνισε «φανταστείτε τι δυναμική θα μπορούσε να διαμορφωθεί υπέρ του λαού, αν υπήρχε ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Κι αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα, μπροστά στις εκλογές, που από ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσουν και πολύ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δ. Κουτσούμπας στον μαθητή Μάριο που σκοτώθηκε στο Μενίδι από σφαίρα λέγοντας ότι «πέντε χρόνια έχουν περάσει από το χαμό του μικρού Μάριου κι όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, κυρίως γιατί δεν παίρνονται ολοκληρωμένα μέτρα για την αντιμετώπιση ενός υπαρκτού προβλήματος. Γιατί όταν μιλάμε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δεν μιλάμε μόνο για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, θέλοντας να κουκουλώσουν τις μεγάλες ευθύνες τους, μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων που μπορούν να παρθούν και δεν παίρνονται».

Η συγκέντρωση άρχισε με χαιρετισμό από τον γραμματέα της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, Κώστας Κώνστας. Ανέφερε:

«Χαιρετίζουμε όλους εσάς που το προηγούμενο διάστημα πιαστήκαμε χέρι – χέρι, βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα που μας βασανίζουν, ενώσαμε τις φωνές μας, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας.

Χαιρετίζουμε όλους εσάς που μπορεί να έχετε ενστάσεις ή και διαφωνίες με το ΚΚΕ όμως ξέρετε ότι είναι η δύναμη που ο λαός μπορεί να ακουμπήσει. Εσάς που βλέπετε τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος, που αγωνιάτε για την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, για το τι μέλλει γενέσθαι με το εισόδημα της οικογένεια σας, που εξανεμίζεται από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και τους πενιχρούς μισθούς. Τις προηγούμενες μέρες, το ΚΚΕ εδώ στο Μενίδι οργάνωσε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση στους χώρους δουλειάς, στους αυταπασχολούμενους της πόλης, στις δομές υγείας, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις και συζήτηση με διοικητικά συμβούλια μαζικών φορέων της περιοχής.

Ως ΚΚΕ δεσμευόμαστε και από αυτό το βήμα, ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να αναδειχτούν τα βάσανα και οι αγωνίες του λαού μας. Για να ικανοποιηθούν δίκαια αιτήματα, που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, τα μέτρα πρόληψης για να μη ζήσουμε κι άλλες, τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στην περιοχή, όλα αυτά που σήμερα είναι αναγκαία για να έχει ο λαός μας μια πραγματικά καλύτερη ζωή. Το ΚΚΕ σας κοιτάει στα μάτια και σας απευθύνει πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα, κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για όλα αυτά θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση, την ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών και το αμέσως επόμενο διάστημα».

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.