Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου

Tα αυξημένα προβλήματα του Νοσοκομείου Σάμου παρέθεσαν για άλλη μία φορά στην τοπική κοινωνία οι εργαζόμενοι του, μέσω συνέντευξης των μελών του νέου Δ.Σ του Συλλόγου.

Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Φιλιππής αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου η οποία όπως τόνισε είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με την περίοδο προ κορονοϊού. “Το προσωπικό είναι πλέον εξουθενωμένο” τόνισε “και λιγότερο παρά ποτέ… Ακόμη και οι εργάτες καθαριότητας είναι μόλις 11 όταν πριν την πανδημία εργάζονταν 16 άτομα ενώ στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 50 κενές θέσεις με έναν τραυματιοφορέα στην βραδινή βάρδια που καλύπτει όλα τα πόστα”. Έκανε αναφορά και στην έλλειψη βασικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμιάτρου, ογκολόγου, γαστρεντερολόγου κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι “από τους 286 εργαζόμενους οι 100 είναι με ελαστικές συμβάσεις εργασίας ζητώντας να υπάρξουν άμεσα μαζικές προσλήψεις , μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους”. Ο κ. Φιλιππής επίσης ανέφερε ότι “η πρωτιά της Ελλάδας σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλεται στην υποστελέχωση των κλινικών. Ειδικά στο χώρο της καθαριότητας το προσωπικό δεν μπορεί να είναι από ιδιώτες εργολάβους και να αλλάζει κάθε μέρα” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Στην περίπτωση του προσωπικού, που βρίσκονται σε αναστολή αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας “τιμωρητικό” το μέτρο για όλους τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και ειδικότερα για τα 15 άτομα, που υπηρετούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Σάμου.

Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο προέτρεψαν τους Σαμιώτες να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 8 το βράδυ για να διαδηλώσουν, ώστε να υπάρχουν σωστές παροχές δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας .

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading