Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Δείγμα κυβερνητικής ανεπάρκειας στη δασοπροστασία η απάντηση σε επιστολή εθελοντών της Σάμου»

Στην επιστολή των εθελοντών πυροσβεστών Σάμου που είχε καταθέσει ως Αναφορά δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα:

«Δυστυχώς, δια της απαντήσεώς του επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που διατύπωναν στην επιστολή τους οι ομάδες και σύλλογοι δασοπροστασίας του νησιού. Ως προς το κεντρικό ζήτημα της πιστοποίησης των εθελοντών πυροσβεστών, διαδικασία η οποία χαρακτηρίζεται από τεράστιες καθυστερήσεις παρά την ψήφιση του νόμου 4662/2020, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως μόνο 2.100 εθελοντές πυροσβέστες σε όλη τη χώρα έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική. Στο ίδιο πνεύμα ενημερώνει πως «προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αναδιάταξη του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων», ενώ «αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα» η, υποτίθεται εμβληματική, νέα Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, σαν να μην έχουν λάβει τα μαθήματα του περσινού καλοκαιριού, προχωρούν με απολύτως ανεπαρκείς ρυθμούς στην υλοποίηση μέτρων που οι ίδιοι ψήφισαν, ακυρώνοντας ουσιαστικά την ίδια την διάθεση προσφοράς του εθελοντικού κινήματος, και μάλιστα σε περιοχές όπως η Σάμος που έχουν πληγεί καταστροφικά στο παρελθόν.»

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading