Αφορμές για συνειρμούς

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

Αφορμές για συνειρμούς

Πάπας Φραγκίσκος   δίχως να πάψει να καταφέρεται κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε συνέντευξή του στο La Civiltà Cattolica,  είπε και τα εξής:  «Πιθανόν να προκλήθηκε {Η Ρωσία} κατά κάποιον τρόπο   {……} τις παραμονές της  εισβολής  που το ΝΑΤΟ  γαύγιζε  στις πύλες της {….}. Δεν βλέπουμε το δράμα ολόκληρο που εκτυλίσσεται  πίσω από αυτόν τον πόλεμο, το οποίο ήταν κάτι που είτε  προκλήθηκε είτε  δεν απετράπη.  (Η υπογράμμιση δική μας).  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα αληθινά προβλήματα , αν επιθυμούμε την επίλυσή τους ».

Μια τοποθέτηση ενός ξεχωριστού ανθρώπου που τολμάει, με τον τρόπο του , να θέσει το δάχτυλο στον τύπο των ήλων. Με άλλα λόγια να αγγίξει την μεγάλη εικόνα αιτίας και αιτιατού. Να πούμε, για μια φορά ακόμη, πόσο λανθασμένη  και ατελέσφορη έχει αποδειχθεί διαχρονικά η προσέγγιση των προβλημάτων με τον Μανιχαϊσμό του άσπρου – μαύρου.

*Ο κ. Μητσοτάκης  σε συνέντευξή του στις  14/6/2022 με έναν  ιλουστρασιόν και επιτηδευμένο κυνισμό, διανθισμένο με το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελό του, σήμα κατατεθέν της Δυναστείας Μητσοτάκηδων , και μία αλοδεσχία ακατάσχετη , χαρακτήρισε την Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) άκουσον, άκουσον  «γραφική!». Επειδή λέει, τίποτε το καλό δεν βρίσκει στο  έργο της Κυβέρνησής του! Ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για σύγκρουση δύο Κόσμων  ριζικά διαφορετικών μεταξύ τους.   Διότι ξέρει πως,  για κακή του τύχη, δεν έχει απέναντί του ομογάλακτους όπως ο Δελαπατρίδης της  Χαρ. Τρικούπη  και η συντροφιά του που διεκδικούν να γλύψουν κανένα κόκκαλο κι αυτοί αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου να καλύψουν, κάποιοι από δαύτους τις πομπές τους. Γιατί γνωρίζει ότι έχει απέναντί του την Αριστερά και τους προοδευτικούς ανθρώπους.  Δηλαδή τον Κόσμο  της Δουλειάς, του Πνεύματος και του Πολιτισμού. Ενώ  γνωρίζει ότι ο ίδιος δεν είναι παρά ένας αλυσοδεμένος νομιμοποιητής  και εκτελεστής της Ακροδεξιάς Πολιτικής.  Διότι γνωρίζει ότι δεν εκπροσωπεί τίποτε παραπάνω από τα συμφέροντα ενός καλά οργανωμένου πολιτικού υποκόσμου. Διότι γνωρίζει ότι  στις επερχόμενες εκλογές θα περάσει μαζί με αυτόν τον υπόκοσμο στα απορρίμματα της Ιστορίας και η μεγάλη συντηρητική παράταξη  θα ξαναβρεί τον βηματισμό της  στα πλαίσια των δυνάμεων του Δημοκρατικού Τόξου , όπου είναι  και η θέση της, επ΄ αγαθώ της Πατρίδας.

* «Πλήρωνε και μη ερεύνα»  μπλάκ χιούμορ στο βενζινάδικο.  Έτσι μου αποκρίθηκε με νόημα ο βενζινάς του χωριού μου  όταν αποπειράθηκα, εξ ενστίκτου περισσότερο, να διαμαρτυρηθώ για την τιμή της βενζίνης.  Όλες οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν λύσεις καταπολέμησης της ενεργειακής κρίσης, πχ   ο κ. Μακρόν κρατικοποίησε 100% τον ενεργειακό κολοσσό  EDE.   Ο κ. Μητσοτάκης  επιδοτεί με τον πιο ελεεινό τρόπο την αισχροκέρδεια των παρόχων. Θα μου πείτε, αν  έκανε αλλιώς, τί Μητσοτάκης θα ήταν ;

*Ζητήθηκε  επανειλημμένως  από τις δημοσκοπικές εταιρίες να καταθέσουν τα πρωτογενή δεδομένα και οι εταιρίες αρνούνται να τα δώσουν. Άλλα θέλουν να νομίζουμε ότι ζούμε κι άλλα ζούμε. Εδώ πρόκειται για επιβολή διανοητικής ουτοπίας .  Πώς να το κρύψουν άλλωστε, πχ.,  ότι η Κυβέρνηση των Αρίστων παρέλαβε το  Δημόσιο Έλλειμμα 180%  και το έφτασε, καθ΄ ομολογίαν  τους, στο 212% μέσα σε τρία χρόνια!

* Ο κ. Ανδρουλάκης  εξήγγειλε ίσες  αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.   Ως γνήσιος σοσιαλδημοκράτης της Μπελ Επόκ έβαλε τους οιονεί συμμάχους στο ίδιο τσουβάλι με την Δεξιά, δηλαδή επέλεξε να παίξει  βιολί με δύο χέρια πατώντας σε δύο βάρκες.  Η δεύτερη βάρκα είναι οι βενιζελολοβέρδιες αγνές περιστερές.

* Αφορμή για συνειρμούς  Ο κ. Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής -sotto  voce- αναφέρθηκε στο αξιακό σύστημα της  Δεξιάς. Τί να πείς, είναι κάτι  απίθανο το πόσοι  άνθρωποι αυτοεξευτελίζονται καθημερινά για να μην εκτεθεί ο  Μητσοτάκης. Όσο για την εμβέλεια των αξιών της Δεξιάς απλώς να υπενθυμίσουμε τις σχέσεις επιφανών στελεχών της  και του ιδίου με λούμπεν και υπόδικα στοιχεία.

* «Μείωση της φορολογίας  στα καύσιμα θα μας γυρίσει πίσω στην εποχή των μνημονίων». Τάδε έφη ο Υπουργός με την μακάβρια φωνή και το προφίλ προπολεμικού αγκιτάτορα ενάντια στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης.   Πες τε τον Άδωνη και αφήστε τον….

* Ο Δημητράκης ο Κουτσούμπας  δεν χάνει ευκαιρία να μην βάλει στο ίδιο τσουβάλι την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.  Την ώρα που ο Μητσοτάκης μιλάει για «βόμβα της απλής αναλογικής»  κι έχει ψηφίσει Νόμο αντικατάστασής της με την αλήστου μνήμης «ενισχυμένη  αναλογική » η οποία επέτρεψε να κυβερνάται η χώρα, μονίμως σχεδόν από μειοψηφίες  της τάξεως 35 – 40 % και που τόσο ακριβά έχει πληρώσει ο Λαός και ο τόπος.  Στην Βουλή, 6/7/2022 είχαμε ανταγωνισμό μεταξύ Μητσοτάκη και Κουτσούμπα για το ποιός  εκ των δύο θα ανεβάσει ψηλότερα τον αντισύριζα προεκλογικό πήχυ. Τώρα, να ρωτήσω τους Γκούντβηδες του Περισσού περί συμμαχιών του Κόμματος, μάλλον θα πρόκειται για άγνωστες λέξεις  γι  εκείνους .

*Βουλή 6/7/2022  Ο κ . Μητσοτάκης μάς πληροφόρησε ότι δεν γουστάρει  την λέξη «Λαός». Προτιμά την λέξη «πολίτες ».  Δικαίωμά του…. Όποιος δεν εντρέπεται , ο κόσμος  είν΄ δικός του, λέει ένα κυπριακό γνωμικό. Εμείς να του υπενθυμίσουμε ότι : στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος , το οποίο όφειλε, ως Πρωθυπουργός , αν μη τι άλλο , να γνωρίζει και προ πάντων να σέβεται και να προστατεύει , γράφει «Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία» και ότι « Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».  Δυστυχώς  για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη , έννοιες όπως  «Λαός», «Σύνταγμα» «Δημοκρατία» «Ενημέρωση» κλπ είναι το δίκαιο της κρατικοδίαιτης νομενγκλατούρας, των  γκόλντεν μπόις και των  «Αρίστων»

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading