Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου

Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς.

Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου

Ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λέσβου, κ. Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και με εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στο πλάι των μόνιμων και των πενταετούς θητείας πυροσβεστών στέκονται με αυταπάρνηση οι εποχικοί πυροσβέστες, αλά και οι εθελοντές και εθελόντριες.

Παρόλα αυτά, η καλή θέληση των εργαζομένων και των εθελοντών δεν επαρκεί. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γερνάει (ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 48 έτη) χωρίς να γίνονται επαρκείς προσλήψεις νέων πυροσβεστών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το Πυροσβεστικό Σώμα έχει βασιστεί σε χορηγίες ιδιωτικών φορέων και ιδρυμάτων για τον εξοπλισμό του σε μέσα ατομικής ασφάλειας, ακόμη και σε στολές. Οι εποχικοί πυροσβέστες μέχρι σήμερα εργάζονται με κράνη εργοταξίου (!), αφού μόλις τώρα βγήκε απόφαση για να χορηγηθούν κανονικά κράνη και σε αυτούς τους εργαζόμενους με τις εξάμηνες συμβάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Γι αυτό και στις 7 Ιουλίου ο Γιάννης Μπουρνούς συνυπέγραψε ερώτηση μαζί με άλλους 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ζητώντας ακριβώς την κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ευχαρίστησε την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις στη Βουλή για την επίλυση των προβλημάτων του Σώματος.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock