Η φωτιά στη Σάμο τέθηκε υπό έλεγχο

Σε ανακοίνωσή του ο Χριστόδουλος Στεφανάδης τονίζει πως με υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, αξιωματούχων, θεσμικών και εθελοντών, τέθηκε σε απόλυτο έλεγχο η φωτιά στη Σάμο, που όμως κόστισε τη ζωή για δύο ανθρώπους.

Όπως τονίζει ο βουλευτής του νομού Σάμου, η Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, σε ελάχιστο χρόνο είναι παρούσα στον τόπο της καταστροφής. Επίσης,κλιμάκιο υπό τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη οδεύει τώρα προς τον Μαραθόκαμπο, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην κοινότητα για την εκτίμηση της κατάστασης και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.​

Νωρίτερα για τους χειριστές το ελικοπτέρου είχαμε ανακοίνωση από το νοσοκομείο Σάμου όπου τονίζεται ότι δυο που δεν καταφέραν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο νεκροί. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Σάμου:

Στις 13 Ιουλίου 2022 προσεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 08.40μμ και 11.30μμ, δυο εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, νοτιοδυτικά της Σάμου, στην θέση ¨Παλαιοχώρι¨, ο αλλοδαπός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο πιλότος αντίστοιχα.

Υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση. Έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Στις 11.30μμ μεταφέρθηκαν επίσης οι σωροί των δυο άλλων επιβαινόντων στο ελικόπτερο. Αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας –νεκροτομής.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου παραμένει σε ετοιμότητα πάντα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη και από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των δύο επιβαινόντων στο ελικόπτερο που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, όταν αυτό κατέπεσε στην περιοχή Πλάκα της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση.

Στους δύο διασωθέντες του ίδιου τραγικού δυστυχήματος της 13ης Ιουλίου εύχεται γρήγορη ανάρρωση και καλή δύναμη.

Στην μάχη για την πυρκαγιά σε ρεπορτάζ από το Σαμιακό βήμα, φαίνεται ότι επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα που ξεκίνησαν ρίψεις νερού στην περιοχή από τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Στη μάχη για την πυρκαγιά στο νησί συνέδραμε και ο Ελληνικός στρατός καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σε γενική επιφυλακή πάντως έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νησιού και για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα. Δεν έχουμε ακόμα την πλήρη εικόνα για τις καταστροφές που υπέστη το νησί από αυτή την πυρκαγιά.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading