Επίκαιρη ερώτηση Βαρουφάκη για παράνομες επαναπροωθήσεις

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με την έρευνα της Forensic Architecture, που κάνει λόγο για παράνομες επαναπροωθήσεις με ανθρώπινα θύματα, τα τελευταία δύο χρόνια στο Αιγαίο.

Επίκαιρη ερώτηση Βαρουφάκη για παράνομες επαναπροωθήσεις

“Τέτοιες πρακτικές διασύρουν τη χώρα“, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης και ρωτά τον πρωθυπουργό αν θα καταφύγει σε διάψευση των στοιχείων που παρουσιάζει η έκθεση.

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση:
Παρασκευή 15η Ιουλίου 2022

Θα συνεχίσει ο Πρωθυπουργός να διαψεύδει πως η κυβέρνησή του επιδίδεται σε θανάσιμες παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο σήμερα που νέα, αδιαμφισβήτητη έκθεση της Forensic Architecture καταγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ούτε μία, ούτε δύο αλλά 1018 περιπτώσεις παράνομων επαναπροωθήσεων μόνο για την περίοδο 3/20 με 3/22 – συμπεριλαμβανόμενων και περιπτώσεων με ανθρώπινα θύματα που μόνο εγκληματικές μπορούν να χαρακτηριστούν; Ή μήπως ήρθε η ώρα να πάψει να διασύρει την χώρα ζητώντας συγγνώμη από την Διεθνή Κοινότητα;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η σημερινή έκθεση της Forensic Architecture αποκαλύπτει, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο: 1018 μόνο την περίοδο Μαρτίου 2020-Μαρτίου 2022 με θύματα 27.464 συνανθρώπους μας των οποίων τα δικαιώματα, που τους εξασφαλίζει σαφώς το Διεθνές Δίκαιο, καταπάτησαν η Ελληνική Ακτοφυλακή και η FRONTEX κατ’ εντολή της κυβέρνησής σας και της ΕΕ αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων ανατριχιαστικών στοιχείων η εν λόγω έκθεση καταδεικνύει:

26 καταγεγραμμένα περιστατικά όπου η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε ανθρώπους στη θάλασσα, δύο εκ των οποίων δεμένους με χειροπέδες!

Μαρτυρίες ξυλοδαρμών, κατασχέσεων των λιγοστών υπαρχόντων τους, και βίαιη επιβίβαση τους σε βάρκες χωρίς μηχανές που προωθήθηκαν, όπως-όπως, προς τις τουρκικές ακτές χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση ότι δεν θα βούλιαζαν στη μέση της θάλασσας.

Συγκεκριμένη περίπτωση τέτοιας βίαιης επαναπροώθησης όπου 11 άτομα πνίγηκαν και άλλα 4 αγνοούνται 3 περιπτώσεις όπου οι επαναπροωθήσεις έγιναν υπό το βλέμμα του πληρώματος του Γερμανικού Πολεμικού Πλοίου FGSBerlin.

Σας ρωτώ:

Πώς απαντάτε στην Διεθνή Αμνηστία και συγκεκριμένα στην κα Μιλένα Μαρίν (υπεύθυνη του Εργαστήριου Τεκμηρίωσης Κρίσεων της διεθνούς οργάνωσης) η οποία δήλωσε ότι «η συστηματική και διαδεδομένη φύση της θανάσιμης πρακτικής των επαναπροωθήσεων είναι πλέον αδιαμφισβήτητη»;

Θα καταφύγετε άλλη μια φορά σε διάψευση που στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης θα ερμηνευτεί ως επιβεβαίωση, με αποτέλεσμα τον συνεχιζόμενο διασυρμό της χώρας και την απώλεια ερεισμάτων μεταξύ των πολιτών του κόσμου που διαπνέονται από τις αρχές του Ανθρωπισμού;

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock