Ανακοίνωση του Στ. Μαλέλη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στα έργα που «κάνει» και την ανάγκη  να τα συνεχίσει , προφανώς όπως το δρόμο Αγίας Παρασκευής –Πέτρας, που φυσικά δεν κατασκευάζεται.

Ανακοίνωση του Στ. Μαλέλη

Εύλογα όμως οι πολίτες αναρωτιούνται ποια είναι αυτά , αφού  αποδεδειγμένα, πέραν της απλής εξασφάλισης της χρηματοδότησης για κάποια έργα των  Δήμων των νησιών μας για να τα υλοποιήσουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κος  Μουτζούρης όχι μόνο δεν τα υλοποιεί, αντίθετα κάθε ημέρα θητείας του, κοστίζει στους νησιώτες δεκάδες χαμένα έργα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ!

Μία απλή παρατήρηση στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», μέσω του οποίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατανεμήθηκαν έργα προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ στον κομβικό θεματικό άξονα της Αστικής Αναζωογόνησης και της ποιότητας ζωής της υπαίθρου και των οικισμών μας, αρκεί. Ο κος Μουτζούρης και η Περιφερειακή του Αρχή, όταν δεν ασχολούνται με το να διαμοιράζουν χρήματα σε ημετέρους και φίλους, όταν δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις δρομολογημένες για να τις καθυστερήσουν και όταν δεν προβαίνουν σε αμφιλεγόμενες πολιτιστικές και γενικά δράσεις «εξωστρέφειας» που μας καλούν από το Βόρειο Αιγαίο να ταξιδέψουμε στο Βόρειο Αιγαίο, αποδεικνύεται ότι αρέσκονται στην απραξία.

Ενδεικτικά μόνο από το Τεχνικό Δελτίο με οικονομικά στοιχεία των έργων που τελικά εγκρίθηκαν από το «Αντώνης Τρίτσης», η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, από τα 30 εκ. ευρώ που της είχαν κατανεμηθεί, κατάφερε να υποβάλλει ως Περιφέρεια πρόταση και να εξασφαλίσει έργο στην Π.Ε. Χίου του αστρονομικού ποσού των μόλις 400.000 ευρώ! Το εντυπωσιακό ποσοστό απορροφητικότητας της τάξης του 1,33%! Με την ετοιμότητα μόλις δύο Δήμων των νησιών μας, που με την κατάλληλη προετοιμασία τους υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για έγκριση στην Περιφέρεια, να σώζουν ελαφρώς τα προσχήματα, με έργα που αγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ. Ακόμα όμως κι έτσι, από τον κομβικό αυτό άξονα του «Αντώνης Τρίτσης», η Περιφέρεια άφησε αδιάθετα –ολογράφως- είκοσι (20) ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ που της είχαν κατανεμηθεί!

Εύλογη είναι και η ανησυχία των πολιτών για πως θα απορροφήσει η Περιφέρεια το ποσό των 394 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση , το οποίο η Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε σαν δικό της επίτευγμα.

Δεν θα επιτρέψουμε να δούμε το μελλοντικό ρεκόρ χαμηλού ποσοστού  απορροφητικότητας.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο.

Ανάπτυξη ή στασιμότητα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.