Οι Jethro Tull στην Ελλάδα

Το διάσημο Βρετανικό συγκρότημα έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες με φόντο τα Ελγίνεια της Ακρόπολης (τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο).

Η Jethro Tull στην Ελλάδα

Το μεγάλο Βρετανικό συγκρότημα που μεσουράνησε τις δεκαετίες του 6ο’ και του 70′ έρχεται στην χώρα μας για δύο συναυλίες. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης και η δέυτερη στις 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό του ροκ αυτού συγκροτήματος είναι η εισαγωγή του φλάουτου στους ήχους τους. Είναι διάσημοι και έχουν πουλήσει 60 εκατομμύρια δίσκους σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρα όμως από μουσικοί εγνωσμένης αξίας για όσους γνωρίζουν την ροκ σκηνή είναι και σπουδαίοι άνθρωποι.

Ερχόμενοι λοιπόν στην Ελλάδα μιλάνε για τα ελγίνεια και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συναυλία τους θα γίνει με φόντο αυτά. Ζητούν από την κυβέρνησή τους και τον νέο βασιλιά της χώρας τους να γίνουν οι δέουσες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν τα μάρμαρα της Ακρόπολης εκεί που ανήκουν, στην Ελλάδα. Πριν όμως παραθέσουμε όλη την δήλωσή τους, θα παραθέσουμε μια και μόνο φράση που πραγματικά θα πρέπει να την κάνουμε slogan.

Πώς θα ένιωθε ο νέος μας Βασιλιάς Κάρολος Γ’ αν το Βασιλικό Στέμμα φυλάσσονταν μόνιμα σε μουσείο στην Αθήνα;

Ian Anderson ιδρυτικό και μόνιμο μέλος των Jethro tull

O Ian Anderson, ο οποίος πάντα εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, σε μια φράση είπε αυτό που θέλουμε να πούμε όλοι οι Έλληνες στην Βρετανική κυβέρνηση. Έχουν γίνει λάθη πολλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ήρθε η ώρα της επιστροφής στον τόπο που θα αναδείξει το μεγαλείο τους.

Και πάμε σε ολόκληρη την δήλωση που αλιεύσαμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών

Η επιστροφή των λεγόμενων ελγίνειων μαρμάρων θα έπρεπε να ήταν βασική προτεραιότητα για το Βρετανικό Μουσείο. Όμως, το 2021, η απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης του Boris Johnson να υποστηρίξει τη συνέχιση της παραμονής αυτών των ιστορικών θησαυρών ήταν αξιοθρήνητη, την ίδια ώρα που πρόσφατες ενδείξεις δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι και πολιτικοί υποστηρίζουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ίσως ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα. Άλλωστε, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο για το Βρετανικό Μουσείο, όπως πολλά από αυτά αντικαθιστούν άλλα ανεκτίμητα κειμήλια. Πώς θα ένιωθε ο νέος μας Βασιλιάς Κάρολος Γ’ αν το Βασιλικό Στέμμα φυλάσσονταν μόνιμα σε μουσείο στην Αθήνα;

Η κλοπή διαφόρων εθνικών ιστορικών μνημείων κατά τη διάρκεια των αιώνων από άλλες χώρες είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ήταν, ίσως, προσωρινά πιο ασφαλή σε ξένα χέρια και θα μπορούσαν να εκτιμηθούν από πολύ περισσότερα άτομα σε διάσημα μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο. Αλλά αυτό ήταν τότε. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για το σήμερα.

Oι συναυλιακοί χώροι για όσους ενδιαφέρονται θα είναι αποκλειστικά για καθήμενους σε μη αριθμημένες θέσεις. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και η συναυλία θα έχει δύο κομμάτια και ένα διάλλειμα. Το πρώτο κομμάτι θα είναι 21:00-21:50, θα ακολουθήσει διάλλειμα 20 λεπτών και το συγκρότημα θα επιστρέψει για το δεύτερο κομμάτι 22:10-23:00

Προπώληση εισιτηρίων και περαιτέρω πληροφορίες στο ticketmaster

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock