Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα της Αυγής

Σύμφωνα με δημοσίευμα τη εφημερίδας Αυγή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, έφερε παραποιημένο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο έλεγε ότι το μηχάνημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένο να καταστραφεί στις 25 Ιουλίου, στην αρμόδια επιτροπή που εξετάζει τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα της Αυγής

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής ο Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ο ίδιος ο βουλευτής σύμφωνα με απάντηση που έδωσε στην εφημερίδα Αυγή, υποστηρίζει ότι δεν κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή, αναφέροντας τα εξής:

«Ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι ότι κατέθεσα – όπως το άθλιο δημοσίευμα υποστηρίζει – το οποιοδήποτε έγγραφο στην εν λόγω Επιτροπή και επικαλούμαι γι’ αυτό τόσο τα πρακτικά της συνεδρίασης όσο και τους συναδέλφους βουλευτές που συμμετέχουν στη διαδικασία»

Αναλυτικά η δήλωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη:

«Με αφορμή το επαίσχυντο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που με κατηγορεί δήθεν ότι κατέθεσα στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο ήταν παραποιημένο, έχω να δηλώσω ότι η μόνη παραποίηση, και μάλιστα χυδαία και ελεεινή, είναι αυτή που δημοσίευσε η συγκεκριμένη εφημερίδα – ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αναπαρήχθη από τον φιλικό σε αυτόν τύπο.

Ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι ότι κατέθεσα – όπως το άθλιο δημοσίευμα υποστηρίζει – το οποιοδήποτε έγγραφο στην εν λόγω Επιτροπή και επικαλούμαι γι’ αυτό τόσο τα πρακτικά της συνεδρίασης όσο και τους συναδέλφους βουλευτές που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ρητά και κατηγορηματικά επίσης τονίζω ότι αυτοί που διαρρέουν τέτοια απροκάλυπτα μυθεύματα, ζώντας με τη φαντασίωση ότι στο πρόσωπό μου θα χτυπήσουν την Κυβέρνηση της ΝΔ και θα συσκοτίσουν την αλήθεια μπας και έτσι κερδίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Αξιωματική Αντιπολίτευση, στην οποία με τα ψεύδη τους προσφέρουν τις πλέον κάκιστες υπηρεσίες.

Καλώ δε τόσο την εφημερίδα «Αυγή» όσο και το έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που αναπαρήγαγε άκριτα και αδιασταύρωτα τη συγκεκριμένη «είδηση» να προβούν τάχιστα σε ανασκευή του δημοσιεύματος, διαφορετικά δηλώνω πως θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες σε βάρος τους ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής αρχής για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου».

Η Αυγή ωστόσο δηλώνει ότι το δημοσίευμα είναι ακριβές αφού ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης διάβασε το επίμαχο πρακτικό της ΕΥΠ με ημερομηνία 5 Μαΐου και επέμενε για το ψευδές περί καταστροφής του μηχανήματος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη στις 25 Ιουλίου. Ενώ επίσης η Αυγή γράφει ότι το έγγραφο δεν κατατέθηκε στην επιτροπή, αφού διαψεύστηκε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο που διάβασε το αυθεντικό πρακτικό που κατατέθηκε στα πρακτικά τόσο με δικιά του υπογραφή όσο και με υπογραφή του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Πρόκειται για το ίδιο έγγραφο που ο Θ. Δεμίρης είχε αρνηθεί να καταθέσει σύμφωνα με την Αυγή.

Η Νέα δημοκρατία, διαμέσω του γνωστού παρατηρητηρίου για τα fake news, πάνω σε αυτό το θέμα προέβη στην εξής δήλωση:

Ένσταση κατέθεσε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής της πλειοψηφίας Λαζαρος Τσαβδαρίδης για δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ η οποία τον κατήγγειλε ψευδώς για κατάθεση παραποιημένου εγγράφου της ΕΥΠ.

Οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου εκ μέρους του κ. Τσαβδαρίδη.

Ο βουλευτής που ουδέποτε κατέθεσε (πολύ περισσότερο αλλοίωσε) κάποιο έγγραφο, απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδιπλώνονται και να δηλώνουν ευθαρσώς ότι πράγματι ο εισηγητής της ΝΔ ουδέποτε κατέθεσε ή επέδειξε στην επιτροπή οποιοδήποτε έγγραφο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ράμμος.

Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Λαζαρος Τσαβδαριδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και θα αναζητήσει εκείνον που έκανε ψεύδη διαρροή για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.