Ο ΓΓ του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις

Ο ΓΓ του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις

«Ακόμα και από αυτή την κακοστημένη παράσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ο λαός μπορεί να βγάλει τα δικά του πορίσματα, μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Μπορεί να διαμορφώσει πολιτική στάση και δράση ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα και τους κάθε λογής σωτήρες και προστάτες των δικαιωμάτων του», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το Πόρισμα της πλειοψηφίας σχετικά με τις υποκλοπές-παρακολουθήσεις.

Κάλεσε τον λαό να συνειδητοποιήσει την αλήθεια: «Πως οργανωμένος, συσπειρωμένος με το ΚΚΕ μπορεί να προασπίσει τις ελευθερίες και τα συμφέροντά του. Μπορεί να ακυρώσει και θα ακυρώσει με την πάλη του όλα τα αντιδραστικά μέτρα καταστολής των δίκαιων διεκδικήσεών του. Για να καταργηθεί το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων, μαζί με τη μήτρα του, την εκμετάλλευση, την ανελευθερία».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές υπογράμμισε πως αφού η Εξεταστική Επιτροπή «έθαψε καλά – καλά την αλήθεια», σήμερα «ήρθατε για να εκφωνήσετε τον επικήδειο». Συμπλήρωσε πως είναι τουλάχιστον πρόκληση ο ισχυρισμός ότι ερευνήθηκαν οι υποθέσεις των υποκλοπών, απαριθμώντας όλες τις συγκεκριμένες κινήσεις που έγιναν για τη συγκάλυψη αυτών των υποθέσεων. Παραφράζοντας δε τη φράση «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», είπε πως στην προκειμένη περίπτωση η τακτική ήταν «υποκλέψτε, συγκαλύψτε, τελειώσατε».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε πως το ΚΚΕ δεν είχε αυταπάτες για τέτοιες Επιτροπές, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός κουράστηκε να ακούει για «άπλετο φως» και τελικά «να πέφτει το πιο βαθύ σκοτάδι». Όπως σημείωσε, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για αυτή τη δυσώδη κατάσταση.

Για τις «συνακροάσεις» – παρακολουθήσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, κατήγγειλε πως «μεθοδεύσατε το απόλυτο σκοτάδι, το απόλυτο θάψιμο» και εξήγησε πως σε αυτή την υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Καμία έρευνα δεν έγινε για τις υποκλοπές σε βάρος ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος, είπε, κάνοντας λόγο για «θλιβερή συμπαιγνία» και για «σιγή ασυρμάτου» απ’ όλους. Στην υπόθεση αυτή «υπήρχε τουλάχιστον πολιτική ευθύνη -για να μην πούμε ποινική- της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις συγκλίσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως όλοι μαζί υπερασπίζονται τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΥΠ για την προάσπιση της «εθνικής ασφάλειας» και το αντιδραστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιάζοντας, επίσης, τη σύγκλιση των άλλων κομμάτων στην ανάγκη θεσμικών αλλαγών στην ΕΥΠ, ξεκαθάρισε πως αυτές οι αλλαγές θέλουν να θωρακίσουν τον αντιδραστικό της ρόλο. Προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τον λαό ότι αυτό το κράτος που τσακίζει τα δικαιώματά του, μπορεί να τα προστατεύσει, ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για έναν μηχανισμό που υπερασπίζεται το κράτος της δικτατορίας του κεφαλαίου και πως αυτού του είδους οι «μηχανισμοί ελέγχου» λειτουργούν ως «πλυντήριο».

Επίσης, υπογράμμισε πως είναι δείγμα βαθιάς σήψης η αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων για τη γενικευμένη παρακολούθηση του λαού. Όπως είπε, πηγή του σκανδάλου είναι η σήψη ενός συστήματος που χρειάζεται την παρακολούθηση και την καταστολή για να κρατάει υποταγμένο τον λαό στη βαρβαρότητα.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading