Η Ρωσία ζητάει εκκένωση της Χερσώνας

Από τη Σύνταξη

Σε μήνυμα της Ρωσικής κυβέρνησης ζητείται από τους αμάχους της Χερσώνας να εγκαταλείψουν την περιοχή. Όπως λένε οι Ρωσικές αρχές λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών πρέπει να γίνει η εκκένωση της πόλης.

Η Ρωσία ζητάει εκκένωση της Χερσώνας

Το σκηνικό θυμίζει Μαριούπολη, που με τον ίδιο τρόπο έγινε η εκκένωση της πόλης και στη συνέχεια βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς. Από όσα λένε πάντως τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ εδώ και μέρες έχει αρχίσει η εκκένωση της πόλης με τους αμάχους να διασχίζουν τον ποταμό Ντνίπρο. Οι πληροφορίες που έχουν οι Ρώσοι, που θεωρούν το έδαφος αυτό Ρωσικό, είναι ότι επίκειται αντεπίθεση των Ουκρανών προκειμένου να ανακαταλάβουν την πόλη.

Σε τέτοια περίπτωση θέλουν οι Ρώσοι να κινηθούν για την ανακατάληψη της πόλης αυτής που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. «Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram. Η ανακοίνωση αυτή συμπληρώνεται με τα εξής λόγια: «Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο».

Οι επιθέσεις πάντως της Ρωσίας με εναέρια πυραυλικά μέσα προς τις ενεργειακές υποδομές της χώρας συνεχίζονται. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Ουκρανίας να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ή να έχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Όπως αναφέρει πάντως ο ΟυκρανόΝατοϊκός στρατός σε πολλές περιπτώσεις Ρωσικής επίθεσης τα αντιαεροπορικά συστήματα έχουν εξουδετερώσει τους εχθρικούς Πυραύλος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μισές επιθέσεις βρήκαν τον στόχο τους και οι άλλες μισές όχι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πάντως ανακοίνωσε σήμερα, πέρα από την εκκένωση, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας. Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, οι δυνάμεις τους πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε πάντως πως είναι έτοιμη η χώρα του να κάνει ουσιαστικές συνομιλίες με τη Ρωσία, που όμως κάτα τον ίδιο δεν είναι πρόθυμη για αυτές. Τα διεθνή ΜΜΕ που αναφέρουν τα όσα δήλωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αδυνατούν πάντως να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που δίνει το συγκεκριμένο υπουργείο, οπότε η μετάδοση αυτών των πληροφοριών γίνεται με επιφύλαξη ως προς την αυθεντικότητά τους.

Επίσης σύμφωνα με τα Ρωσικά ΜΜΕ ο ΟυκρανόΝατοϊκός στρατός εδώ και ημέρες χτυπάει εγκαταστάσεις της Χερσώνας, δηλαδή Νοσοκομεία και κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος. Και ως προς αυτό αδυνατούμε να το εξακριβώσουμε. Τα ίδια μέσα πάντως δείχνουν και επιθέσεις των ΟυκρανοΝατοϊκών προς πόλεις της Ρωσίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, και μιλάμε για Ρωσικές αμιγώς πόλεις και όχι για αυτές που αναγνώρισε η Ρωσία ως δικές της και βρίσκονται εντός της Ουκρανίας.

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δείχνουν βίντεο με πυραυλικές επιθέσεις έναντι της πόλης Σεμπεκίνο. Σε βίντεο μάλιστα φαίνεται και η καταστροφή ενός μαγαζιού εντός της πόλης αυτής. Σύμφωνα με τη Ρωσία αυτές οι επιθέσεις είναι επιθέσεις σε άμαχους από το Δυτικό μπλοκ, ωστόσο όπως αναφέρεται οι περισσότερες εξ’αυτών έχουν αποκρουστεί από τα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας. Οι επιθέσεις αυτές σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές γίνονται με Αμερικάνικους πυραύλους HIMARS.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουμε ανεξαρτήτως, εαν είναι αληθινές ή όχι, δείχνουν και τις προθέσεις των δύο συνασπισμών. Εαν ο Ουκρανικός συνασπισμός επιτεθεί στα ψευτοαναγνωρισμένα εδάφη της Ρωσίας, είναι σίγουρο πως η Ρωσία θα απαντήσει σθεναρά, και δεν αποκλείεται να δούμε καταστροφές πόλεων, όπως έγινε στη Μαριούπολη. Εαν ο Ουκρανικός συνασπισμός όντως επιτείθεται σε αναγνωρισμένα εδάφη της Ρωσίας τότε ο πόλεμος είναι δυνατόν να εξαπλωθεί και έξω από την Ουκρανία με ανυπολόγιστε συνέπειες για το Ευρωπαϊκό στερέωμα και τη παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη και αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά, έστω και μικρής ισχύος, οι κίνδυνοι και οι συνέπειες είναι πολλές. Το τι θα συμβεί αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθούμε, ελπίζουμε πάντως να μην επιβεβαιαωθούν τα χειρότερα σενάρια, μερικά από τα οποία αναφέραμε.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock