Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Σάμου ζητούν τη εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Σάμου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης μέλη του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτιστικών επαγγελμάτων συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική δράση που υπήρξε στις 25 Ιανουαρίου με κορύφωση την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Σάμου ζητούν τη εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

Τα μέλη του Δ.Σ μαζί με τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Μανόλη Νεοφώτιστο συνομίλησαν με υπάλληλο του ΟΑΕΔ μεταφέροντάς της την αγωνία τους για την τύχη των χιλιάδων ανέργων που δεν έχουν ακόμη πάρει το επίδομα ανεργίας. Η κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του ΟΑΕΔ τοπικά αλλά και πανελλαδικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση πληρωμών στους δικαιούχους επιδομάτων.

Τα μέλη του σωματείου με σχετική ανακοίνωση μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου που αφορούν στην υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη σε όλη τη χώρα και για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, στην απαίτηση να λάβει η κυβέρνηση άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων τους, να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους, άνεργους και εποχικούς και για όλο το διάστημα της ανεργίας, η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ και τέλος να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι της Σάμου εξέφρασαν επίσης την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra οι οποίοι παραμένουν από τον Μάιο απλήρωτοι. Τέλος τα μέλη του σωματείου δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους ενώ κάλεσαν τα μέλη τους στην ετήσια συνέλευση του κλάδου στα τέλη του μήνα και τους υπενθύμισαν την διορία ως τις 31 Ιανουαρίου για την υποβολή των αιτήσεων επαναπροσλήψεων τους στους περσινούς τους εργοδότες.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock