ΣΥΡΙΖΑ: «Ο βουλευτής της ΝΔ Α. Πάτσης πλουτίζει από πλειστηριασμούς»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο βουλευτής της ΝΔ Α. Πάτσης πλουτίζει από πλειστηριασμούς»

Μετά την αποκάλυψη του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη για την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη τριών αλλοδαπών εταιρειών τις οποίες «δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του», ανακοίνωση εξέδωσε και ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο γαλάζιος βουλευτής πλουτίζει με χυδαία ανηθικότητα, καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει Επιτροπή Πόθεν Έσχες ώστε να εξεταστεί που βρήκε ο κ. Πάτσης το ποσό των 4,3 εκ. ευρώ.

«Αδιαφορώντας πλήρως για τον Νόμο, εξακολουθείς να είσαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης τριών αλλοδαπών εταιρειών», επεσήμανε ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας μάλιστα ότι οι εν λόγω εταιρείες κατέχουν «και την πλειοψηφία των μετοχών όλων σχεδόν των ελληνικών εταιρειών» που έχει ο «γαλάζιος» βουλευτής Γρεβενών.

Ο κ. Καλπάκης, εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του βουλευτή, ο οποίος «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. Ευρώ».

Ο κ. Πάτσης «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους», διαμηνύει ο Στ. Καλπάκης, συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικο».

Ο ίδιος ρωτάει: «Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ; Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες, και ετοιμάζεται να εγγράψει στο χρέος της χώρας 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις σε τράπεζες προκειμένου τα funds να κερδοσκοπήσουν μέσα από μαζικούς πλειστηριασμούς, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάτσης βρίσκει ευκαιρία για να πλουτίζει πάνω στα βάρη των πολιτών.

Ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Δηλαδή πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους! Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού.

Τα ερωτήματα είναι απλά.

Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ;

Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;

Από Πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης αναβαθμίζεται και σε πρωθυπουργό των κορακιών που πλουτίζουν από τα χρέη νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων».

thepressproject

One thought on “ΣΥΡΙΖΑ: «Ο βουλευτής της ΝΔ Α. Πάτσης πλουτίζει από πλειστηριασμούς»

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock