Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ, έγραψε στο facebook τα εξής λόγια:

Ο γιος Πάτσης «Συντονιστής θεματικής ενότητας Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων» στη ΝΔ, o πατέρας Πάτσης βουλευτής που κάνει δουλειές με εισπρακτικές και κόκκινα δάνεια. Δύο χρόνια ήξερε ο Μητσοτάκης, τώρα θυμήθηκε να τον διαγράψει.

Και πρόσθεσε την παρακάτω φωτογραφία

Σε ανακοίνωση που προέρχεται από το κόμμα της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento. Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών». «Ακόμα και έτσι ωστόσο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;».

Εν είδει υστερόγραφου ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει επιπλέον δύο ερωτήματα: «Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, όπου είπε ότι ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες. Θα αναφερθούμε στη συνέντευξη Τσίπρα σε άλλο post.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock