Ο Πούτιν επέβλεψε στρατιωτικές ασκήσεις με βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Πούτιν επέβλεψε στρατιωτικές ασκήσεις με βαλλιστικούς πυραύλους

Προειδοποιήσεις ότι ο κίνδυνος ενδεχόμενης σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο, είναι μεγάλος, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, μετά από στρατιωτική των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ για την στρατηγική αποτροπή πυρηνικών. Η άσκηση επίσης περιελάμβανε πυρηνικά υποβρύχια.

Ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το Reuters τόνισε ότι η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμες υποδομές, ενώ αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία επεσήμανε ότι η Μόσχα λαμβάνει υπόψιν τα φερόμενα σχέδια του Κιέβου για το ενδεχόμενο χρήσης «βρόμικης βόμβας».

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε εξ αποστάσεως την ετήσια στρατιωτική άσκηση, «Κεραυνός», η οποία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στέφθηκε από επιτυχία. «Τα καθήκοντα που προβλέπονταν κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής ολοκληρώθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έφτασαν στους στόχους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ με πυρηνική ικανότητα στέφθηκαν με επιτυχία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Reuters χαρακτηρίζει τη ρωσική στρατιωτική άσκηση ως «επίδειξη δύναμης» από την πλευρά της Μόσχας.

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.