Σύγκρινε τους παρόχους ενέργειας πριν αλλάξεις συμβόλαιο για καινούργιο ρεύμα

Πολλά φαίνεται να υπόσχονται οι πάροχοι, όταν εξαγγέλλονται νέα μέτρα επιδότησης και όταν οι τιμές στα καύσιμα αρχίζουν και βελτιώνονται. Η για ρεύμα προσφορά παίρνει νέες διαστάσεις. Η τιμή του ρεύματος πλέον, επηρεάζεται από το χρηματιστήριο και τις παγκόσμιες εξελίξεις, που επηρεάζουν τις τιμές των καυσίμων και ειδικότερα του φυσικού αερίου, ένα από τα βασικά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας. Η κάθε εταιρεία έχει τη δικιά της μονάδα παραγωγής και προσφέρει τη δική της στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αν θες να δεις στο λογαριασμό σου τον επόμενο μήνα σε χαμηλά επίπεδα, πρέπει να κάνεις μία εξονυχιστική έρευνα στα οικονομικά πακέτα των εταιριών που προσφέρονται και μπορείς να τα δεις διαδικτυακά.

Μην ενθουσιαστείς από την αρχή, όταν δεις εκτός από την φτηνή κιλοβατώρα και κάποια άλλα προνόμια που δίνουν στους καινούργιους πελάτες. Αρκετοί είναι αυτοί που προσφέρουν δωροκάρτες και μπόνους, για φθηνές αγορές σε καταστήματα ρούχων και σούπερ μάρκετ. Πολλοί προσφέρουν και έκπτωση στο τιμολόγιο σου, αν τους συστήσεις κάποιους φίλους. Αυτά και πολλά άλλα, είναι κάποιες πρακτικές που ακολουθούν οι εταιρείες, προκειμένου να μεγαλώσουν το πελατολόγιο τους και να πάρουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο της ενεργειακής αγοράς. 

Αυτό όμως που πρέπει να κοιτάξεις, είναι το δικό σου συμφέρον σύμφωνα με τη δική σου κατανάλωση σε κιλοβατώρες τον χρόνο.  Κάτσε λοιπόν και υπολόγισε πόσο ρεύμα καταναλώνει σε ετησίως, το οποίο φαίνεται πολύ εύκολα, από τους τετραμηνιαίο λογαριασμούς που έρχονται στο σπίτι ή στην επιχείρηση. Βάση αυτού του αριθμού σε κιλοβατώρες, θα μπορείς να πάρεις μία καλή προσφορά από αρκετές εταιρείες. Προσπάθησε να ζητήσεις και τους όρους του συμβολαίου, για να δεις τις εκπτώσεις και τα προνόμια που μπορείς να έχεις με κάθε συμβόλαιο. Αν θες να εντάξεις στο μηνιαίο λογαριασμό και άλλα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν, π.χ όπως είναι το φυσικό αέριο, μπορείς να ζητήσεις ενιαία προσφορά για όλα τα κτίρια που σε ενδιαφέρουν να ηλεκτροδότησης. Σίγουρα αυτό θα σου παρέχει μία καλύτερη έκπτωση και έναν καλύτερο έλεγχο των καταναλώσεων και των εξόδων του ρεύματος και φυσικού αερίου.

Πέρα από την προσφορά σε ρεύμα που θα πάρεις, θα πρέπει να κοιτάξεις και τις υπόλοιπες χρεώσεις που θα σου επιβαρύνουν τον λογαριασμό και δεν είναι λίγες.

Αυτές αναλύονται σε: Δημοτικά τέλη, Δημοτικό φόρο, το ΤΑΠ, το Eιδικό Tέλος Mείωσης Eκπομπών Aερίων Rύπων, το τέλος υπέρ της ΕΡΤ, ο τόκος υπερημερίας, το πάγιο, η χρέωση κοινής ωφέλειας και ο ΦΠΑ. Κάποια από αυτά τα ποσά αυξομειώνονται ανάλογα και με την περιοχή που βρισκόμαστε, π.χ τα δημοτικά τέλη.

Πέρα όμως από τις χρεώσεις, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να καταναλώνουμε όσο γίνεται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και να μην υπερβαίνουμε τις 500 κιλοβατώρες τον μήνα. Συνήθως οι εταιρείες επιβραβεύουν τους καταναλωτές που πληρώνουν στην ώρα τους και αυτούς που σπαταλάνε λίγο ρεύμα. 

Με μία γρήγορη αναζήτηση στο internet, θα βρεις πολλές εταιρείες που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο πάροχο για σένα, παίρνοντας μία δεύτερη γνώμη. Μπορείς να τους στείλεις τον ετήσιο προϋπολογισμό, που έχεις φτιάξει σε κιλοβατώρες και να σου κάνουν την δική τους πρόταση για προσφορά. Αυτό όμως θα είναι καλό να το κάνεις, εφόσον έχεις κάνει πρώτα τη δική σου έρευνα, για να δεις αν αυτό που θα σου προτείνουν είναι καλύτερο από αυτό που θα βρείς εσύ.

Άρθρο από https://fthinorevma.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.