Από τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Σάμο

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Σάμου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Από τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Σάμο

Από νωρίς το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του νησιού. Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1940 ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

“Να συγχαρούμε πρώτα-πρώτα τους μαθητές και ιδιαίτερα το στρατό μας που παρέλασε σήμερα και μας έδωσε Ελπίδα και δεύτερον να αντλήσουμε Ελπίδα και δύναμη από τους προγόνους μας και ιδιαίτερα από την πίστη τους στο Χριστό και την αγάπη τους στην πατρίδα, αυτό μας χρειάζεται σήμερα” τόνισε με έμφαση στο μήνυμα του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ Ευσέβιος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Σάμου καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης αναφέρθηκε στην “μεγάλη μέρα”. “Σήμερα ειδικά τις μέρες μας που απειλούμαστε από απέναντι από ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να επιτεθούν στην ελληνική ιστορία χιλιάδων ετών και σε ένα λαό που απέδειξε στην Πίνδο ποια είναι η δυναμική του και πώς μπορεί να Νικά.”

” Το μήνυμα της ημέρας είναι το μεγάλο ΟΧΙ που παραμένει ανεξίτηλο στην ιστορία του ελληνικού έθνους εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες και να ξέρουν κάποιοι ότι φιλάμε σύνορα και δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε μία σπιθαμή γης” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάτζος ανέφερε χαρακτηριστικά “Το μήνυμα της ημέρας είναι λαμπερό όπως είναι σήμερα η Σάμος στο Λάμπρο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Λέμε ένα όχι σε όσους επιβουλεύονται την ασφάλεια της πατρίδας. Λέμε ναι στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών από την ακριτική Σάμο χρόνια πολλά Ελλάδα”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading