Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, που πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στις οποίες την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Αναλυτικότερα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου Πανάγο Κουφέλο, παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης-Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο του Αγάλματος της Ελευθερίας στη μνήμη των Πεσόντων νεκρών στο βωμό της Ελευθερίας του Έθνους και ακολούθως παρακολούθησε την μεγάλη Πολιτική και Στρατιωτική Παρέλαση στη Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της ανάμνησης της Ηρωικής Αντίστασης των Ελλήνων στα Αλβανικά βουνά, για την ελευθερία της Ελλάδας, ενάντια στο Φασισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας του Έπους του 40 και τις ηρωικές σελίδες της ένδοξης ιστορίας που γράφηκαν. Είναι ημέρα τιμής προς τους ήρωες των Αλβανικών βουνών που πρόσφεραν ότι πολύτιμο είχαν για την ελευθερία του Έθνους μας και μία ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ημέρα ευγνωμοσύνης προς όλους τους πεσόντες νεκρούς της Ελληνικής Ιστορίας στους αγώνες για την Ελευθερία, την Πρόοδο και τη Δημοκρατία. Είναι Ημέρα έμπνευσης για το υψηλό φρόνιμά και τα ιδανικά, που διδάσκει το «ΟΧΙ» και μεταλαμπάδευσης της ιστορικής μνήμης στις νεότερες γενιές των αξιών που ενέπνευσαν τους Ήρωες που πολέμησαν για την διατήρηση της ελευθερίας της πατρίδας της Εθνικής Ανεξαρτησίας και τα ιδανικά του Έθνους. Χρόνια πολλά στο Βόρειο Αιγαίο. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου. Ζήτω η Ελλάδα.»

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading