Συνέντευξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Star

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην Μάρα Ζαχαρέα. Κατά τη συνέντευξή του έκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως ένοχο από τη στιγμή που κρύβεται.

Συνέντευξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Star

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται. «Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δίνοντας εξήγηση για τα παραπάνω παρουσίασε τις περίεργες συμπτώσεις:

  • Είναι 4 μήνες που έχει αποκαλυφθεί ότι ο κύριος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ και από το Predator. Το ίδιο και ο Θανάσης Κουκάκης.
  • Ο κύριος Σπίρτζης δέχτηκε το ίδιο λινκ με τον κύριο Ανδρουλάκη που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ.
  • Όταν ο Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, ο Μητσοτάκης έσπευσε να απαγορεύσει να δοθούν στοιχεία.
  • Όταν ο Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, τότε ο κ. Κοντολέων κατέστρεψε όλα τα στοιχεία.
  • Όταν ο Σπίρτζης έκανε επίκαιρη ερώτηση στις 15 Νοεμβρίου 2021 λέγοντας ότι η ΕΠΥ παρακολουθεί πολίτες, την ίδια μέρα δέχτηκε το κακόβουλο λογισμικό. Έχουμε μία σειρά από συμπτώσεις Δεν είναι συμπτώσεις αυτά.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε επίσης ότι «τέσσερις μήνες ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο και δεν δίνει απαντήσεις. Άρα είναι ένοχος. Δεν μπορεί η δημοκρατία να βυθίζεται στο σκοτάδι.Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεσμικά ζητάω απαντήσεις. Ρωτάω αν κάποιους από αυτούς τους υπόλοιπους 31 ήταν και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. Τέσσερις μέρες που έχω κάνει την ερώτηση, κανείς δεν έχει απαντήσει. Οφείλουμε να θέτουμε ερωτήματα. Οφείλει να απαντήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει περίσσειο θράσος, αφού μιλάει για τοξικότητα την ώρα που κατηγορείται για αντισυνταγματική εκτροπή και μάλιστα προμηνύει ότι αν βγουν δημόσια στοιχεία ότι αυτό θα σημαίνει 20 χρόνια φυλάκιση. Συγκεκριμένα είπε το εξής: ….Στην αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε “φέρτε μας στοιχεία”. Όταν ο εκδότης είπε “θα φέρω στοιχεία αλλά θα με πάτε φυλακή”, του είπαν “ότι και που έχεις τα στοιχεία θα σε πάμε 20 χρόνια φυλακή….

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία να θυμήσουμε ότι μέσα στη βουλή είπε ότι ακόμα και για παρακολούθηση της προέδρου της δημοκρατίας θα υπέγραφε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ζητάω επισήμως από τον καθ ύλην αρμόδιο που έχει υπ’ ευθύνη του την ΕΥΠ να απαντήσει. Θεσμικά, ρωτάω. Τα στοιχεία δεν τα έχω εγώ, τα έχουν τρεις πηγές. Είναι η ΕΥΠ, η οποία κρατάει κατάλογο των διατάξεων και των εντολών που δίνει. Είναι οι πάροχοι, οι τηλεπικοινωνιακοί, που παίρνουν τις διατάξεις. Και είναι και η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ η οποία υπογράφει διατάξεις. Η κυρία Βλάχου η οποία ήρθε με θράσος στον ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και μας είπε ότι έχω ανεξέλεγκτη κρίση και άμα γουστάρω μπορώ να υπογράφω διάταξη να παρακολουθώ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας μας σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του 60′ του αλλήστου μνήμης εισαγγελέα Κόλλια. Μπορεί να βγει να δηλώσει δημόσια, ευθαρσώς ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαίνοντων προσώπων; του δημόσιου βίου; Ζητάμε απαντήσεις.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την ακρίβεια

Μιλώντας για το θέμα που μας βασανίζει όλους ως Έλληνες πολίτες, ο Τσίπρας τόνισε τα εξής:….η κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακές κινήσεις που μπορεί να γυρίζουν μπούμερανγκ – γιατί τα περισσότερα προϊόντα που είναι στο καλάθι του νοικοκυριού είναι ιδιωτικής ετικέτας….

Η Μάρα Ζαχαρέα τον ρώτησε τι θα έκανε ο ίδιος και η απάντησή του ήταν ότι θα μείωνε το ΦΠΑ στα καταναλωτικά προϊόντα και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Στην έρωτηση του κόστους του 1 δις Ευρώ εαν έκανε αυτή τη μείωση απάντησε ότι «ναι, αλλά τα κέρδη που έχουν τα δημόσια ταμεία έχουν υπολογιστεί σε 7 δισ. ευρώ. Άρα είναι πολιτική επιλογή να γίνεται η αφαίμαξη των καταναλωτών». Επικαλέστηκε επίσης την έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία «σε έναν μισθωτό με 750 ευρώ τον μήνα, η μείωση της καταναλωτικής δύναμης είναι 40%». Στο ερώτημα για το πώς θα διασφαλιστεί ότι οι μειώσεις θα φθάσουν στην κατανάλωση, απάντησε ότι «αυτό μπορεί να γίνει με τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή της η κυβέρνηση και με τους ελέγχους στην αγορά».

Συμπληρωματικά πάνω στο θέμα της ακρίβειας τόνισε ότι «δεν πρέπει να υιοθετούμε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δεν μειώνουν το ΦΠΑ γιατί ευνοούνται οι ιδιοκτήτες Καγιέν και ότι μακαρόνια τρώνε οι πλούσιοι» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση διενεργεί μία πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου. Οι πλούσιοι κερδίζουν από την αισχροκέρδεια, αλλά η μεσαία τάξη γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι».

Τι είπε για τα ενεργειακά ζητήματα

Σχετικό με το ενεργειακό είπε: «Η Eurostat λέει ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στην ενέργεια προ επιδοτήσεων. Οι επιδοτήσεις βγαίνουν από τον προϋπολογισμό. Άρα, με το ένα χέρι τα παίρνουμε από τους καταναλωτές και με το άλλο δίνουμε στην ολιγαρχία – στα golden boys – και κάνουμε και ορισμένες επιδοτήσεις».

Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας, γιατί η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τα κέρδη που εμείς τα έχουμε υπολογίσει σε 2 δισ., τα υπολόγισε σε 927 εκατομμύρια το τελευταίο εννεάμηνο, ενώ η κυβέρνηση φορολόγησε περίπου 400 εκατομμύρια. Ένα χρόνο αφού έβαλα το θέμα, ζητώντας την φορολόγηση των υπερκερδών, η κυβέρνηση φορολογεί το δυνατόν λιγότερο». Εξήγησε ακόμη, ότι «η επιδότηση προκύπτει από τα χρήματα των φορολογουμένων, ενώ τα υπερκέρδη συνεχίζονται και έχουν περάσει από την χονδρική στην λιανική. Σε δύο μήνες, οι πάροχοι ενέργειας έχουν κέρδη 1 δισ.».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει «θετικά οικονομικά στοιχεία», στην αύξηση των αποταμιεύσεων, μείωση της ανεργίας, ανάπτυξη, ο κ Τσίπρας απάντησε: «Αν αυτά τα λέει η κυβέρνηση για να πανηγυρίσει, τότε η κυβέρνηση διαπράττει ένα αδίκημα, της αλαζονείας και της απουσίας ενσυναίσθησης. Η εικόνα που βλέπω είναι ότι η κοινωνία υποφέρει. Αλλά και στα στοιχεία, το δεκαετές ομόλογο έχει πάει πάνω από 5%, ενώ δεν έχει ελπίδα να κατακτήσει επενδυτική βαθμίδα, οι εγγυήσεις του σχεδίου Ηρακλής κινδυνεύουν να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος αυξάνοντάς το κατά 10%. Πέρα από το δημόσιο χρέος όμως, υπάρχει και το ιδιωτικό χρέος που έχει εκτιναχθεί».

Η αναφορά στην υπόθεση Πάτση

Η αγορά είναι γεμάτη Πάτσηδες είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο Πάτσης είναι η κορυφή ενός παγόβουνου. Συγκεκριμένα είπε ότι «Περισσότερα από 700.000 ακίνητα είναι υποθηκευμένα και έχουν περάσει στα funds. Το φαινόμενο Πάτση είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι τεράστιο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης. Δεν είναι μόνο το να βάλεις ένα πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο – γιατί τον κ. Πάτση τον γνώριζαν. Είναι γενικότερο: το κόμμα που χρωστά 300 εκ. ευρώ, που το υπουργικό συμβούλιο έχει 12 -13 εκ. ευρώ δάνεια, έχει υιοθετήσει σαν λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων τις εταιρείες σαν του κ. Πάτση. Το πρόβλημα είναι οι εκατοντάδες Πάτσηδες που κυνηγάνε τα νοικοκυριά, δίχως να έχουν οι ιδιοκτήτες την δυνατότητα να διαπραγματευθούν τα δάνειά τους».

Συνδέοντας πάντως τις υποθέσεις, είπε ότι «η αναδιανομή του πλούτου με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, θέλουν άθλιες μεθόδους διακυβέρνησης όπως το Predator».

Οι κυβερνητικές συνεργασίες

Τα τελευταία ζητήματα που ερωτήθηκε ο Τσίπρας είναι οι κυβερνητικές συνεργασίες. Εκεί απάντησε ως εξής:

«Έχω καταθέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση. Για το αν θα είναι οι κύριοι Ανδρουλάκης και Βαρουφάκης, θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι. Εμείς καλούμε τους πολίτες να μας κάνουν πρώτη δύναμη και να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής».

Τέλος ερωτηθείς τι σημαίνει αυτό που λένε κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η «δεύτερη φορά θα είναι διαφορετική» απάντησε σημειώνοντας ότι «η δεύτερη φορά θα δώσει την δυνατότητα να προκύψει μία κυβέρνηση ευρύτερης νομιμοποίησης και πιο ισχυρή, και δεν θα είναι μία κυβέρνηση που θα λειτουργήσει κάτω από τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων».

Πληροφορίες από την Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock