Ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Νομοσχέδιο συγκάλυψης χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το ν/σ για τις παρακολουθήσεις, που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ηλεκτρονική διαβούλευση, κάνοντας παράλληλο λόγο για «νομοθετική ταφόπλακα» στην προσπάθεια να έρθει στο φως η αλήθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου «επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο την ενοχή» του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί την επισημοποίηση της ομερτά, και τη θεσμοθέτηση της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «παρά τις επισημάνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και της ΑΔΑΕ, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, φέρνει ένα έκτρωμα για να μπορέσει να κρυφτεί για τρία χρόνια».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν επαναφέρει σε ισχύ τη διάταξη που κατάργησε και μάλιστα αναδρομικά για την δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου. «Αντιθέτως, προβλέπεται ότι σχετικό αίτημα μπορεί να διατυπωθεί τρία χρόνια μετά από τη λήξη της παρακολούθησης» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με άλλα λόγια, μέχρι τις εκλογές, δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων από το Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ» τονίζει καταλήγοντας η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια «νομιμοποίησης» των παρακολουθήσεων πολιτικών, για τις οποίες θα δίνει άδεια ο πρόεδρος της Βουλής και υπό προϋποθέσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής του υλικού παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας όποτε το θελήσει η κυβέρνηση, (περίπτωση Ανδρουλάκη) καθώς όπως σημειώνεται, τα δεδομένα θα διαγράφονται πριν το 6μηνο «εάν συντρέχει ειδικός λόγος».

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock