Το ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Το ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι αυτό «συνιστά μία δικαίωση της επιλογής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να κινηθούμε απολύτως θεσμικά, στο προσκήνιο και με επίκληση των δημοκρατικών θεσμών. H πλειοψηφία της ΝΔ και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι εκείνοι που, ενώ μας έλεγαν από τις 8 Αυγούστου ότι θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, επέμεναν να κλείνουν τον διακόπτη, όχι επειδή φοβούνται την τιμή του ρεύματος, αλλά κάτι πολύ πιο σκοτεινό, επικαλούμενοι ένα απόρρητο το οποίο δεν υπάρχει και παρεμποδίζοντας την εξέταση των κρίσιμων μαρτύρων».

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι με το νέο σχέδιο νόμου, η Κυβέρνηση «αδειάζει τον ίδιο της το εαυτό, διαψεύδοντας τη μέχρι σήμερα γραμμή της. Πρώτον, μας έλεγε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει ειδικό καθεστώς για τους πολιτικούς για τις παρακολουθήσεις, κόντρα σε αυτό που έλεγαν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας και έρχεται από χθες και φτιάχνει νέο καθεστώς ειδικό για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων».

Ο Δημήτρης Μάντζος επίστησε την προσοχή όλων στην «ντρίμπλα της Κυβέρνησης ως προς την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από την ΑΔΑΕ διότι αυτή θα μπορεί να γίνεται τρία χρόνια μετά τη λήξη της παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν καταλάβει τον κ. Ανδρουλάκη η νέα διάταξη, θα μάθει την αλήθεια το 2024. Παρά τις καλές προθέσεις που θεωρητικά η Κυβέρνηση θέλει να εμφανίζει ότι έχει, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αναδεικνύοντας την πολιτική υποκρισία της Κυβέρνησης. Αντί να αποκαλύψει, συγκαλύπτει και με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει κατεβάσει».

Ερωτηθείς για το αν το σχέδιο νόμου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αξιολογήσει και θα τοποθετηθεί με την ψήφο και τον πολιτικό του λόγου. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «το να υπάρχουν θεσμικά φίλτρα ενημέρωσης και αδειοδότησης θα μπορούσε να είναι μία θετική πρωτοβουλία. Ωστόσο, η πολιτική ουσία είναι ότι εμείς το λέμε από τον Ιούλιο και τότε η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Δεν παρέλειψε, δε, να υπενθυμίσει τη δήλωση της Εισαγγελέως της ΕΥΠ ότι θα παρακολουθούσε ακόμη και την ΠτΔ αν το έκρινε σκόπιμο, λέγοντας πως «απέναντι σε αυτήν τη αντιδημοκρατική ρητορική, που τρεις μήνες τώρα την καταδικάζουμε, έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ασθμαίνοντας και φοβούμενος τη διεθνή καταδίκη της χώρας και καταθέτει αυτό το σχέδιο νόμου».

Ο Δημήτρης Μάντζος επισήμανε ότι με τη συνεπή στάτη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «έχουμε πετύχει σημαντικές θεσμικές νίκες στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής. Οτιδήποτε συνέβη σε προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας προήλθε από τη δική μας παράταξη».

«Έχουμε μπει σε έναν λαβύρινθο. Κρατούμε όμως σφιχτά στο χέρι μας το μίτο της Αριάδνης, δεν θα χαθούμε και στο τέλος θα βρούμε τον Μινώταυρο και θα τον σκοτώσουμε. Δεν είναι προσωπικό στοίχημα του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Είναι καθήκον δημοκρατικό, ένα χρέος των πολιτικών δυνάμεων και των δημοσιογράφων να αναδείξουν θεσμικά όλη την αλήθεια αυτής της νοσηρής υπόθεσης», πρόσθεσε.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock