Επανονομασία οδών ενόψει Πολυτεχνείου

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Επανονομασία οδών ενόψει Πολυτεχνείου

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου περικλειόταν από την οδό Πατησίων, την Τοσίτσα, την Στουρνάρη και την Μπουμπουλίνας. Όταν μιλούσαμε για δρόμο πίσω από το πολυτεχνείο μιλούσαμε συνήθως για την Μπουμπουλίνας ή άντε για την Ζαΐμη και την Τοσίτσα ή την Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Ε λοιπόν αυτά ξεχάστε τα….η οδός πίσω από το πολυτεχνείο είναι η οδός Μουστοξείδη και η Στουρνάρη μετονομάστηκε Βαλτινών σύμφωνα πάντα με τα «έγκυρα» ΜΜΕ της χώρας μας. Πάντα γελούσαμε με την ανόητη προπαγάνδα, από όπου και να προερχόταν, αλλά πως θα φτάναμε να μιλάμε για μια οδό που βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το πολυτεχνείο και να λέμε ότι είναι πίσω από το Πολυτεχνείο, αυτό δεν το αναμέναμε.

Συνδέσαν λοιπόν ένα περιστατικό που κάηκε ολοσχερώς ένα φορτηγό, και που διερευνά η αστυνομία, με τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, και μάλιστα έβγαλαν και πόρισμα ότι εδέχθη γκαζάκια το συγκεκριμένο φορτηγό. Το τι συνέβη δεν το ξέρουμε, αλλά το πως θα βαπτίζαν μια οδό που είναι πίσω από τα δικαστήρια ως μια οδό πίσω από το πολυτεχνείο, αυτό είναι κάτι που λέμε χαριτολογώντας καμιά φορά «… Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια…».

Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90′, η ομάδα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο είχε έναν πρόεδρο που τον έλεγαν Σαλιαρέλη. Κάποια στιγμή έγιναν επεισόδια με τους οπαδούς του Ολυμπιακού σε αγώνα του με τον Αθηναϊκό. Ο πρόεδρος απευθυνόμενος στα ΜΜΕ αποκάλεσε τους Χούλιγκαν επιστήμονες…

Εντέλει και οι δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ είναι επιστήμονες στην βλακεία. Θα μπορούσα να γράψω πολλά, όπως τό ότι το να έχεις πληθρωρισμό 10% είναι καλύτερο από το να έχεις 8% της Γερμανίας, την ημέρα που ειπώθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο και συμφωνούσε και ο οικονομικός αναλυτής του σταθμού. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά που ακούμε στην τηλεόραση και τα δεχόμαστε αμάσητα… αλλά λίγο αστική γεωγραφία δεν κάνει και κακό. Δεν μπορούμε να μετονομάσουμε τον Λυκαβητό σε Ακρόπολη και ούτε το Πολυτεχνείο σε δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το βίντεο της βλακείας υπάρχει αλλά θέλω να το δούμε λίγο χιουμοριστικά για αυτό παραθέτω το βίντεο του Luben

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading