Σε εξέλιξη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστικη πορεία του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστικη πορεία του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη είναι η μαζική πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:20 μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ισχύουν στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας

Από το πρωί άνθρωποι όλων των ηλικιών άφηναν ένα στεφάνι ή ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ως φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, αλλά και σε όσους έχασαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία.

Εν μέσω συνθημάτων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο πρόεδρος της βουλής, όπως θα δείτε στο πρωϊνό ρεπορτάζ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για επεισόδια, ενώ στην πορεία βρίσκεται αρκετός κόσμος, που πέρα από τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, έχουν και έναν άλλο ιδιαίτερο ρόλο, αφού η φετινή πορεία αποκτά και έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα, λόγω της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και των προβλημάτων που άφησε η διετή κατάσταση, που δημιουργήθηκε λόγω του Κορωνοϊού.

Στο 902 μπορείτε να βρείτε ρεπορτάζ που αφορά την πορεία των φοιτητών, όπου τραγουδάνε Μάνο Λοΐζο και Μίκη Θεοδωράκη.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και εφημερίδα Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading