Καταργείται η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης

Σταματά από την 1η Δεκεμβρίου η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης, θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ και από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, με απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

Καταργείται η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόφαση αυτή πραγματοποίησε  το πρωί της Δευτέρας το Eργατικό Kέντρο Λέσβου ζητώντας «μόνιμες προσλήψεις γιατρών για να ενισχυθεί και όχι να υποβαθμιστεί το ΚΥ Μυτιλήνης» όπως είπε ο ΓΓ του εργατικού κέντρου Μπάμπης Ντινενής.

Το ΚΥ Μυτιλήνης δεν έχει δικό του οργανόγραμμα και γιατροί που υπηρετούσαν εκεί μετακινούνται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όταν προκύπτουν μόνιμες θέσεις με αποτέλεσμα  το ΚΥ «να αδειάσει» ουσιαστικά από γιατρούς. Σήμερα εργάζονται 5 μόνιμοι γιατροί και δύο επικουρικοί, η σύμβαση των οποίων λήγει στο τέλος του χρόνου.

Η προϊσταμένη του ΚΥ Μυτιλήνης Ελεονόρα Μανιάτη, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του εργατικού κέντρου δήλωσε  ότι δεν έχει επαρκή ενημέρωση για την απόφαση αυτή, ενώ απορρίπτει την αιτιολογία ότι το Κέντρο Υγείας δεν έχει προσέλευση κοινού. «Μόνο τον Οκτώβριο αντιμετωπίσαμε 1050 έκτακτα περιστατικά» είπε η κ. Μανιάτη

«Πρόκειται για υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του ΚΥ Μυτιλήνης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί» σημείωσε και ο γιατρός γενικής ιατρικής του ΚΥ Δημήτρης Μεσσάρης.

«Η απόφαση για υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΥ Μυτιλήνης είναι συνέχεια των όσων ορίζει το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή όπου οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώνουν για να εξυπηρετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία», σημείωσε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading