Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ναυτική εκπαίδευση και προβλήματα ΑΕΝ Οινουσσών

Ερώτηση, που συνυπογράφεται από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κατέθεσαν ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Τομεάρχης, σχετικά με τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ναυτική εκπαίδευση και προβλήματα ΑΕΝ Οινουσσών

Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν στην ερώτησή τους ότι «οι κυβερνητικές ολιγωρίες έχουν οδηγήσει τις Σχολές σε μαρασμό και τους σπουδαστές σε αδιέξοδο».

Η ερώτηση γίνεται μετά και την καταγγελία των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσών σχετικά με τους ναυτοδιδασκάλους, αφού όπως επισημαίνεται «η εφαρμογή της απόφασης για περικοπή της σύνταξης κατά 30% στους συνταξιούχους ναυτικούς που διδάσκουν στη ναυτική εκπαίδευση, έχει επιφέρει αλυσιδωτά προβλήματα στην λειτουργία των Σχολών», όπως αυτή των Πλοιάρχων Οινουσσών. Ερωτάται έτσι ο υπουργός «ποιο το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του καίριου ζητήματος που έχει προκύψει με την περικοπή της σύνταξης των ναυτοδιδασκάλων».

Ακόμα «πως προτίθεται το Υπουργείο να επιλύσει το πρόβλημα της ακύρωσης πολλών μαθημάτων ακόμη και ολόκληρων κύκλων σπουδών (πχ. ΚΕΣΕΝ) εξαιτίας της έλλειψης διδακτικού προσωπικού».

Ένα άλλο πρόβλημα που θίγεται στην ερώτηση είναι ότι «παρουσιάζεται μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος σίτισης, το οποίο θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους να βιώνουν σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης και να διακυβεύεται η ίδια η συνέχιση των σπουδών τους. Όπως καταγγέλλεται από τους ίδιους τους σπουδαστές το επίδομα σίτισης έχει να καταβληθεί εδώ και δυο χρόνια».

Τέλος ερωτάται ο υπουργός για «το σχέδιο του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για την ενδυνάμωση και στήριξη της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock