Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διευκρινίζει ότι δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στη μεταφορά του μουσικού σχολείου

Η καθυστέρηση της μεταφοράς του Μουσικού σχολείου στο κτίριο ΚΕΓΕ της Περιφέρειας δεν οφείλεται σε ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής όπως ξεκαθαρίζει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διευκρινίζει ότι δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στη μεταφορά του μουσικού σχολείου

Από την πλευρά του όπως αναφέρεται έχει αποσταλεί αίτημα παραχώρησης του κτηρίου ΚΕΓΕ μέσω επιστολής προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τον Ιούνιο του 2021 και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του αιτήματός.

Μετά την παραχώρηση του κτιρίου η επιτροπή καταλληλότητας, της οποίας προεδρεύει ο εκάστοτε Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δώσει έγκριση προκειμένου να γίνει η μεταφορά του Μουσικού Σχολείου.

Να σημειώσουμε ότι το Μουσικό Σχολείο Σάμου που μετρά πλέον 4 χρόνια λειτουργίας λόγω των τεσσάρων τάξεων που έχει δεν μπορεί πλέον να χωρέσει στα κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο των γυμνασίων της πόλης της Σάμου. Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα που ήδη προχωρά στη δημιουργία του νέου σχολείου στην πρώην Μαυρογένειο Σχολή στο Μαλαγάρι Σάμου αποφάσισε να παραχωρήσει προσωρινά το κτίριο ΚΕΓΕ ώστε να καλύψει τις αυξημένες πλέον ανάγκες του συγκεκριμένου Σχολείου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.