Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Α.μεΑ.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Α.μεΑ.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Α.μεΑ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι ημέρα που η σκέψη μας είναι ακόμη περισσότερο στους συμπολίτες μας με Αναπηρίες, με ειδικές ικανότητες και ευαισθησίες, με προβλήματα διαβίωσης και προσαρμογής, που συχνά, “τοποθετούν” τις οικογένειές τους στο περιθώριο, ενός καθημερινού αγώνα να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες ανάγκες ενός ατόμου Α.μεΑ. Παρά τις προσπάθειες και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, πολλά ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Όμως τόσο η Ελληνική Πολιτεία όσο και η Κοινωνία συνεχώς ωριμάζουν και ευαισθητοποιούνται με όλο και περισσότερα θετικά αποτελέσματα ως προς την πρόνοια που πρέπει να λαμβάνεται για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες .

Ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις Δομές που παρέχουν υποστήριξη και ισότιμη πρόσβαση στην καθημερινότητα για τους πολίτες ΑΜΕΑ , όπως και την εκπαίδευση και παροχή ευκαιριών απασχόλησης. Το νέο ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε , μας δίνει την δυνατότητα και αυτό αποτελεί προτεραιότητά μας, να αναπτύξουμε ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο και να προσφέρουμε μεγαλύτερη υποστήριξη για την προσβασιμότητα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους τομείς της ζωής.»

Σαμιακό βήμα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.