“Μάγεψε” μικρούς και μεγάλους το χωριό των ξωτικών στο Πυθαγόρειο της Σάμου

Μία διαφορετική ζεστή γωνιά δημιούργησαν με πολύ μεράκι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

“Μάγεψε” μικρούς και μεγάλους το χωριό των ξωτικών στο Πυθαγόρειο της Σάμου

Πρόκειται για το χωριό των ξωτικών που κατάφερε φέτος να συγκεντρώσει μικρούς και μεγάλους που θέλησαν να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Κωτίτσα ανέφερε ότι είναι η 4η χρονιά που «λειτουργεί» το χωριό όμως φέτος με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να μετατραπεί η Πλατεία Ειρήνης σε ένα μαγικό μέρος κυρίως για παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία και το επόμενο Σαββατοκύριακο να περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στην είσοδο του χωριού τον κόσμο υποδέχονται δύο χειροποίητοι Χριστουγεννιάτικοι Καρυοθραύστες ενώ λίγο πιο πέρα ο Άγιος Βασίλης συγκεντρώνει τα γράμματα των παιδιών που τα ίδια έχουν γράψει στο σπιτάκι του.

Σε άλλη γωνιά του χωριού τα παιδιά δημιουργούν παιχνίδια ενώ μέλη του συλλόγου έχουν αναλάβει να ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες φιγούρες στα χαρούμενα πρόσωπά τους. Όπως σε όλα τα χωριά υπάρχει το ζαχαροπλαστείο που μικροί δημιουργοί, ζαχαροπλάστες φτιάχνουν γλυκίσματα από σοκολάτα και τρούφα. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείψει το ζεστό σαμιώτικο κρασί και τα γλυκά των Χριστουγέννων όπως τα χειροποίητα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

« Φέτος ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών αλλά και των μελών του Δ.Σ στο κάλεσμα που απευθύναμε προκειμένου να φτιάξουμε ένα φιλόξενο χωριό που θα δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους» σημείωσε ο γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου ¨Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ¨ Ανδρέας Αξιώτης.

Οι γονείς που συνόδεψαν τα παιδιά τους από διάφορα σημεία του νησιού στο χωριό των Ξωτικών έμειναν έκπληκτοι αφού οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες τα χαμόγελα οι μυρωδιές από τα γλυκά, τα παραμύθια που διαβάζουν οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους αλλά και το τεχνητό χιόνι που πέφτει διαρκώς σε συνδυασμό με την παρουσία του Άη Βασίλη συνθέτουν μία εικόνα που για πρώτη φορά βιώνουν οι κάτοικοι της Σάμου.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο το χωριό θα περιμένει και πάλι τα παιδιά να το επισκεφτούν ενώ στον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου στις 26 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί street party για τους νέους… κάθε ηλικίας.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.