Ενοχλημένοι οι δάσκαλοι της Σάμου με τον Δήμο Αν. Σάμου

Ενοχλημένοι οι δάσκαλοι της Σάμου με τον Δήμο Αν. Σάμου

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί από την επιστολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου που απέστειλε στις σχολικές μονάδες ζητώντας να φροντίσουν οι εκπαιδευτικοί τον έλεγχο και τη συντήρηση των θερμαντικών συστημάτων των σχολείων. Το θέμα καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κάνοντας λόγο για αποποίηση των ευθυνών της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ορίζει ο νόμος και μετάθεση των ευθυνών στους διευθυντές των σχολείων.

«Καθόλου αιφνίδια ή τυχαία δεν είναι η επιστολή που έλαβαν τα σχολεία από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου την τελευταία ημέρα λειτουργίας τους πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Στην σχετική επιστολή ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ότι στον Δήμο δεν υπάρχει ο αρμόδιος υπάλληλος ώστε να διενεργηθεί η επιθεώρηση και συντήρηση των θερμαντικών συστημάτων και ζητά την ενημέρωση αλλά και την διασφάλιση (!) του ελέγχου, της συντήρησης και της λειτουργίας τους από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών .

Τέλος ζητούν την αποσαφήνιση των ρόλων κάθε φορέα, οι οποίοι θα πρέπει να είναι διακριτοί όπως αναφέρουν. Το θέμα ωστόσο που παραμένει να λυθεί είναι να υπάρξουν τα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης καθώς είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.