Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου και Ικαρίας

Το 1ο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου και Ικαρίας θα πραγματοποιηθεί το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2023 και αποτελεί επιστέγασμα των φιλικών σχέσεων και της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των σκακιστών των δύο νησιών.

Θα προηγηθούν προκριματικοί αγώνες για την επιλογή των τεσσάρων ισχυρότερων παικτών ανά νησί. Το τελικό τουρνουά, ενταγμένο στο πρόγραμμα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και εγκεκριμένο από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη θα αναμετρηθούν οι παίκτες ανά νησί και στη δεύτερη φάση θα γίνουν οι συναντήσεις Σάμου και Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο.

Οι αγώνες που συνδιοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος», ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας «Ι. Τζελεπής» και η ΤΕΣΣ ΑΙΓΑΙΟΥ θα έχουν εθνική και διεθνή αξιολόγηση και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΣΟ και της FIDE. Ο νικητής ανακηρύσσεται πρωταθλητής Σάμου και Ικαρίας. Ο καλύτερος παίκτης ανά νησί προκρίνεται σε Τουρνουά Νόρμας Υποψηφίου Μετρ.

Οι παρτίδες μεταξύ των παικτών της Σάμου θα διεξαχθούν στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου. Οι παρτίδες μεταξύ των παικτών της Ικαρίας, καθώς και οι συναντήσεις μεταξύ των παικτών των δύο νησιών, θα διεξαχθούν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας, στον Άγιο Κήρυκο.

Κατά τις ημέρες ολοκλήρωσης του 1ου Ατομικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Σάμου και Ικαρίας θα φιλοξενηθεί στον Άγιο Κήρυκο ομάδα μαθητών από Σχολεία της Σάμου για αγώνες με αντίστοιχη ομάδα μαθητών από Σχολεία της Ικαρίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από παίκτες της Σάμου στο τηλέφωνο 6934685843 (Νίκος Ροκοπάνος) ή στο nikosrokopanos@gmail.com Αντίστοιχα από παίκτες της Ικαρίας στο τηλέφωνο 6955475693 (Κοσμάς Κέφαλος) ή στο skaki64@gmail.com

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.