Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές στους Φούρνους Κορσεών

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεπικουρούμενες από εθελοντές και τον Δήμο Φούρνων σε πυρκαγιά που ξέσπασε στους Φούρνους Κορσεών, κοντά στο παλιό λατομείο, μακριά από το δρόμο, σε δύσβατη και με πυκνή χαμηλή βλάστηση περιοχή (Μανέτα).

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές στους Φούρνους Κορσεών

Η φωτιά όμως σβήστηκε πλήρως και στο νησί που βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες από τον σύλλογο του Αγίου Κηρύκου, αναμένεται να επιστρέψουν με το πλοίο της γραμμής, ενώ την φιλοξενία τούς έχει αναλάβει ο Δήμος Φούρνων. Στο νησί των Φούρνων δεν υπάρχει μόνιμη πυροσβεστική δύναμη, και χρειάστηκε για την κατάσβεση να σπεύσουν δυνάμεις τόσο από Σάμο όσο και από την Ικαρία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις Πυροσβεστικής από το Καρλόβασι της Σάμου (5 άτομα πεζοπόρο και ένα όχημα) που αποβιβάστηκαν στην Χρυσομηλιά με το πλοίο Μεγαλόχαρη και άρχισαν το έργο της οριοθέτησης σε ένα μέτωπο που ήταν, αν και μακρυά από κατοικημένες περιοχές και σε χαμηλή βλάστηση,εκτός ελέγχου.

Λίγες ώρες αργότερα εθελοντικές δυνάμεις (Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου), 7 εθελοντές και 2 οχήματα, από την Ικαρία επιβιβάστηκαν στο Blue Star Myconos στο καθιερωμένο του δρομολόγιο από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας και έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι των Φούρνων όπου ξεκίνησαν άμεσα κατάσβεση, ενισχύοντας τους Πυροσβέστες από την Σάμο.

Η φωτιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο στις 3:30 το ξημέρωμα του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες επιπλέον πεζοπόρο τμήμα 7 πυροσβεστών από τη Σάμο κατευθύνονται προς τους Φούρνους.

Αυτή την ώρα αν και υπάρχει ενεργό μέτωπο δεν απειλούνται κατοικίες, οι κάτοικοι παραμένουν σε εγρήγορση. Εικόνες ανέβασαν και οι Ικαριώτες Εθελοντές που επιχειρούν στο σημείο.

Πληροφορίες από την Ικαριακή ραδιοφωνία

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading