Προβλήματα από καταστροφές αγριοκούνελων στις καλλιέργειες της Λήμνου

Σε μια ερώτηση που είχε καταθέσει η Ελληνική λύση, Απόστολος Αβδελάς, για ένα ζήτημα σοβαρό, που αφορά το νησί της Λήμνου, απάντησε σήμερα το υπουργείο περιβάλλοντος.

Προβλήματα από καταστροφές αγριοκούνελων στις καλλιέργειες της Λήμνου

Η ερώτηση του Απόστολου Αβδελα, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 2022 έχει ως εξής:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Συμφώνως επιστολής του Έπαρχου Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, σημαντικές καταστροφές προκαλούν τα αγριοκούνελα στις αγροτικές καλλιέργειες της Λήμνου. Τακτικές του παρελθόντος αντιμετώπισης του ζητήματος (νυφίτσες, ηχητικές συσκευές, κλουβιά, ηλεκτρικές περιφράξεις κ.α.) αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και μη εφαρμόσιμες. Το αναφερόμενο πρόβλημα και σε συνδυασμό με την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους (λιπάσματα, καύσιμα, ανταλλακτικά κ.α.) εντείνει την απόγνωση των αγροτών της Λήμνου, οδηγώντας τους στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Σε συνέχεια της επιστολής, αναφέρονται προτάσεις καταπολέμησης του αγριοκούνελου, όπως επεμβάσεις σε ρέματα με σκοπό την καταστροφή των λαγουμιών των κουνελιών, άροση εγκαταλελειμμένων εκτάσεων με συναφή σκοπό και αδειοδότηση νυχτερινού κυνηγιού για όλο το έτος υπό την επίβλεψη και αστυνόμευση του τοπικού Δασαρχείου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως, δια των ενεργειών σας, υιοθετήσετε τις αναδειχθείσες προτάσεις καταπολέμησης των αγριοκούνελων, τα οποία καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή της Λήμνου και κατ΄ επέκταση μειώνουν το αγροτικό εισόδημα των τοπικών αγροτών, υλοποιώντας σχετικό σχεδιασμό που να τις περιλαμβάνει;

Η Παραπάνω ερώτηση απευθυνόταν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η απάντηση που δόθηκε σήμερα ήταν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και όπως γράφει, η απάντηση της σχετικής Ερώτησης είναι το υπ’ αριθμ. πρωτ. 25826/963/21-12-2022 έγγραφο της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών/ΥΠΕΝ, που ακολουθεί:

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO