Επαναστατικά ελαστικά χωρίς αέρα με τεχνολογία της NASA

Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ ξανά ίδιος μετά την εφεύρεση του τροχού, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως τα πράγματα ήταν ρόδινα από την αρχή. Όταν ανατρέχουμε στο παρελθόν και στα ελαστικά των αυτοκινήτων, ακόμα και τα σύγχρονα έχουν τα προβλήματά τους.

Επαναστατικά ελαστικά χωρίς αέρα με τεχνολογία της NASA

Και βεβαίως το πιο ενοχλητικό από όλα είναι φυσικά ένα τρύπημα από οποιονδήποτε λόγο, που μπορεί να το καταστήσει άχρηστο. Εκτός αυτού, μας απασχολούν πλέον τα επιβλαβή σωματίδια από την χρήση τους και την φθορά τους, λόγω της τριβής τους με το οδόστρωμα, αλλά και η ανακύκλωσή τους, που επίσης είναι ρυπογόνα διαδικασία.

Τα έξυπνα ελαστικά της SMART Tire Company δεν χρειάζονται αέρα υπό πίεση για να λειτουργούν, αφού ουσιαστικά είναι μεταλλικά. Μια παρόμοια τεχνολογία που τη συναντήσαμε πρώτη φορά στα οχήματα της NASA (Lunar Rover).

Τα METL (Martensite Elasticized Tubular Loading) εμφανίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια για να εξοπλίσουν ποδήλατα. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν το ανάγλυφο του εδάφους και να παραμορφώνονται, αλλά στη συνέχεια να ξαναπαίρνουν το αρχικό τους σχήμα.

Σαν το υλικό από τα οποία είναι κατασκευασμένα εκτός από ελαστικό να διαθέτει και κάποιου είδους μνήμη. Έτσι, δεν επηρεάζονται από κλατάρισμα. Η εταιρεία που τα έχει σχεδιάσει, σκοπεύει ήδη να αρχίσει τις πωλήσεις τους για τα ποδήλατα, τους επόμενους μήνες. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι υψηλές.

Σκοπός της είναι να ακολουθήσει η αγορά των scooters και γιατί όχι αμέσως μετά η αυτοκινητοβιομηχανία. Αν όντως τα καταφέρει, τότε θα μιλάμε για πραγματική επανάσταση.

Carandmotor

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock