Στις 28 Ιανουαρίου η Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση

Λόγω έκτακτου, εξωσκακιστικού γεγονότος η Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση αναβάλλεται κατά μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγιο Κήρυκο.

Στις 28 Ιανουαρίου η Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση

Τούτο το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, η αίθουσα θα είναι διαθέσιμη από τις 4 το απόγευμα για αγώνες προετοιμασίας εν όψει και των σκακιστικών αναμετρήσεων με τη Σάμο.

Ήδη άρχισε στον Άγιο Κηρυκο το προκριματικό τουρνουά για το Πρωτάθλημα Σάμου και Ικαρίας. Αγωνίζονται εννέα από τους πιο ενεργούς σκακιστές της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους και δύο από τους καλύτερους έφηβους του Σ.Ο. Ικαρίας τη δεκαετία του 1980, ο Βαγγέλης Ρούσσος και ο Παντελής Τσαρνάς (ο πρώτος που εκπροσώπησε το νησί μας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα).

Παράλληλα γίνονται προπονήσεις και αγώνες επιλογής για τη συγκρότηση ομάδων από σχολεία της Ικαρίας που θα αντιμετωπίσουν ομάδες σχολείων της Σάμου. Για την προετοιμασία μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργεί κάθε απόγευμα η Βιβλιοθήκη του παλαιού Δημαρχείου. Πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Μία όμορφη νίκη: Στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας που διεξάγεται στον Άγιο Κήρυκο ο Νίκος Μωραΐτης πραγματοποίησε έναν θεαματικό συνδυασμό, ο οποίος δημοσιεύτηκε στη σκακιστική στήλη της Εφημερίδας των Συντακτών. Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν:

Τα λευκά αρχίζουν με το διπλό σαχ: 31.Ιε8+ Ρζ8 32.Βxθ8+ Ρε7 33.Πε3+ Ρδ7 34.Πxζ7+ 1–0. Το ματ είναι αναπόφευκτο!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading