Ανακοίνωση υποψηφιότητας του ΚΚΕ στον νομό Σάμου

Η ΚΟΒ Καρκιναγρίου-Αμάλου του ΚΚΕ έκοψε την χρονιάτικη πίτα της και παρουσίασε την απόφαση της Κ.Ε. του Κόμματος για τις εξελίξεις και την μάχη των εκλογών. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε εκ μέρους της Τ.Ε Ικαρίας-Φούρνων τον Ικαριώτη σκηνοθέτη Λεωνίδα Βαρδαρό, ως υποψήφιο ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του ΚΚΕ στον νομό Σάμου

Ο Λεωνίδας Βαρδαρός σημείωσε ότι « συστηματικά όλα τα χρόνια το ΚΚΕ στην Ικαρία δέχεται επίθεση από τους αντιπάλους της εργατικής τάξης. Με διαστρέβλωση των θέσεων του, με προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας προς όφελος της αστικής τάξης. Ενώ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει μέσα και έξω από την βουλή για τα συμφέροντα του λαού εδώ και πάνω από 100 χρόνια τώρα. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δουν τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τα προβλήματα του νησιού.Και να τις συγκρίνουν με την ανύπαρκτη πραγματικά,  για τα λαϊκά συμφέροντα, παρουσία στην βουλή του νυν βουλευτή της Ικαρίας που προέρχεται από την ΝΔ. Κατέληξε ότι η Ικαρία πρέπει να ξαναγίνει κόκκινη γιατί αυτό αρμόζει στον Ικαριώτικο λαό ιστορικά αλλά και ταξικά ».

Από την πλευρά του Ειρηναίου Ρουστά γραμματέα της ΚΟΒ και μέλος της Τ.Ε Ικαρίας-Φούρνων τονίστηκε ότι «σταθερότητα» για τον λαό προϋποθέτει δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα αδύναμες  αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Έτσι θα διαμορφώνονται καλύτερες προϋποθέσεις παρεμπόδισης αντιλαϊκών μέτρων και απόσπασης κατακτήσεων, θα ανοίγονται νέες δυνατότητες στον δρόμο της ριζικής ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου. Για αυτόν τον σκοπό μετράει κάθε συμμετοχή στον αγώνα αλλά και κάθε λαϊκή ψήφος στο ΚΚΕ. Κάθε άλλη ψήφος που θα πάει στα άλλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος για τον λαό και κερδισμένη για το κεφάλαιο.

Ένα μικρό βιογραφικό (κομμάτι από την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ)

Ο σύντροφος Λεωνίδας Βαρδαρός γεννήθηκε στην Ικαρία το 1950. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με διάφορες πρωτοποριακές θεατρικές ομάδες, με δημοτικά και κρατικά θέατρα. Έχει σκηνοθετήσει για την κρατική τηλεόραση πολιτιστικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ σχετικά με εθνικά και κοινωνικά κινήματα στο Αιγαίο, καθώς και μια σειρά ημίωρων πολιτιστικών ταινιών για παιδιά.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και μέλος  Δ.Σ στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Είναι ένας πανταχού παρών κινηματογραφιστής εκεί που δρουν και αναπνέουν η εργατική τάξη και οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Με το έργο του, διασώζοντας πολύτιμες μνήμες και μαρτυρίες, συμβάλλει στην καταγραφή μεγάλων ιστορικών στιγμών, στη διατήρηση της μνήμης.

Τα σπουδαιότερα, έως τώρα, έργα του είναι μεταξύ άλλων:

Ούλοι  εμείς  εφέντη, που αναφέρεταιστην ηρωική πορεία της οκταμελούς ομάδας ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Ικαρία.

Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα που αναφέρεται στον αγώνα των Ελλήνων μεταναστών για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και το μακελειό του Κολοράντο που ακολούθησε για να σπάσουν  οι απεργιακές κινητοποιήσεις .

Ο αντιφασιστικός αγώνας στη Μέσα Ανατολή, όπου παρουσιάζονται 20 χρόνια συνεντεύξεων από Έλληνες αγωνιστές, που την περίοδο 1941-1944 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή καθώς και η δράση της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ).

Γυναίκες Μαχήτριες – Η τριπλή απελευθέρωση, όπου22 γυναίκες εργάτριες, αγωνίστριες που μπήκαν στην ΕΠΟΝ και μετά στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που υπόφεραν και άντεξαν στην περίοδο της «λευκής τρομοκρατίας» και μετέπειτα στα ξερονήσια και τις φυλακές, καταθέτουν αυτά που έζησαν από το 1930 έως το 1949.

Μπορούμε  με δυνατό το ΚΚΕ, με μαζική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο και στον κόπο του.

Να αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης για την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών. Προϋπόθεση είναι η Ενέργεια, τα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά να μην παράγονται ως εμπορεύματα κάτω από τον έλεγχο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, να αναπτυχθεί ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός με τους εργαζόμενους, το λαό να βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας. Σε αυτήν την υπόθεση πρωτοστατεί το ΚΚΕ και γι’ αυτήν την προοπτική διαθέτει όλες τις δυνάμεις του και στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, παντού.

Καίγοντας λοιπόν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές και σκηνοθετώντας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τους δικούς του αγώνες με τίτλο «Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής», ο λαός της Ικαρίας, της Σάμου, των Φούρνων να στείλει το δικό του μήνυμα, το δικό του «ούλοι εμείς εφέντη» ισχυροποιώντας και με την ψήφο του το ΚΚΕ.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading